ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!! ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ και Εμείς ΧΑΜΟΓΕΛΑ και ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ!!!!!!!!!!!! (IV)

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Ιμπραήμ με θάνατο…

«Διαβάτη, δρόμος δεν υπάρχει…»

Οσο και να προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να εξηγήσει στον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, ο πρωθυπουργός της γείτονος παρέμενε ανέκφραστος, προκλητικός και επιθετικός, τολμώ να πω. Και τι δεν του είπε ο κ. Τσίπρας. Αρχισε να του λέει ότι είναι και οι δύο μηχανικοί, συνεπώς ξέρουν να χτίζουν γέφυρες, ότι πρέπει να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων για να προλαμβάνονται εντάσεις, αλλά ο Τούρκος έδειχνε να μην τα συμμερίζεται όλα αυτά. Μέχρι και ποίημα του απήγγειλε ο Πρωθυπουργός: «Διαβάτη, δρόμος δεν υπάρχει, τον δρόμο τον βρίσκεις προχωρώντας». Πρόκειται για έναν στίχο από το ποίημα του ισπανού ποιητή Αντόνιο Ματσάδο, ο οποίος εντάσσεται στο κίνημα του μοντερνισμού και αποτελεί μία από τις δεσπόζουσες μορφές του ισπανικού λογοτεχνικού κινήματος, γνωστού ως η «Γενιά του ’98», που γνωρίζει καλά ο κ. Τσίπρας.

nnn

Και πώς νομίζετε ότι αντέδρασε ο τούρκος πρωθυπουργός στο ποίημα του κ. Τσίπρα; Με μια τουρκική παροιμία (η οποία εμπεριέχει τη λέξη… «δρόμος»): «Τελειώνει η ζωή, δεν τελειώνει ο δρόμος…». Τώρα όποιος κατάλαβε-κατάλαβε. Τι σημασία όμως έχει. Απλώς υπήρξε ποιητική πρόκληση και ποιητική απάντηση. Κατά τα άλλα, ο κ. Γιλντιρίμ έδειξε πώς αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι την έννοια της καλής γειτονίας. Εως και θέμα ΑΟΖ έθεσε, αφού έκανε λόγο για κοινή χρήση των κοιτασμάτων στον Αιγαίο, μιλώντας για… win-win εκμετάλλευση. Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο πέταξε ένα καλόν θα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση και με θράσος απύθμενο ανέφερε ότι παραβιάσεις κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά. Επέμεινε στην έκδοση των τούρκων αξιωματικών και για το Κυπριακό μάλλον όσοι τον άκουσαν κατάλαβαν πως δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον ελπίδα επίλυσής του.

nnn

Και μιας ο λόγος για παραβιάσεις, παρατηρώ ότι τη Δευτέρα, ημέρα επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, δεν σημειώθηκε ούτε μία παραβίαση. Μόνο μία παράβαση του FIR Αθηνών έγινε και αυτή μάλλον από λάθος του πιλότου. Ηταν ένα αεροσκάφος CN-235 ναυτικής συνεργασίας (από αυτά που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι και για τον ηλεκτρονικό πόλεμο), το οποίο εισήλθε στις 10.25 το πρωί στην περιοχή της Λήμνου και εξήλθε στις 10.28. Τρία λεπτά δηλαδή παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός προσγειωνόταν στην Αθήνα με πτήση των τουρκικών αερογραμμών. Τώρα θα πείτε τόσα ιδιωτικά αεροσκάφη διαθέτει η τουρκική κυβέρνηση, κοτζάμ πρωθυπουργός ήρθε με το αεροπλάνο της γραμμής; Αυτό έχει την εξήγησή του: Τα VIP αεροπλάνα ανήκουν στην τουρκική πολεμική αεροπορία και εάν ερχόταν με ένα από αυτά θα έπρεπε να καταθέσει σχέδια πτήσης. ΒΗΜΑτοδότης

3 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s