ΕΘΝΙΚΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ… ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! «Το αποτέλεσμα δεν είναι θετική εξέλιξη, αλλά ούτε το τέλος του δρόμου»

ΕΤΣΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…. «Κατάργηση Εγγυήσεων Αν Είστε Καλά Παιδιά…. !!!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αποψινό αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία απολύτως περίπτωση μια θετική εξέλιξη αλλά δεν είναι και το τέλος του δρόμου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας του μαραθώνιου δείπνου 4 ωρών, που είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών οι οποίες συμμετείχαν στη Διάσκεψη της Κύπρου, στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι αντιπροσωπείες στο Κραν Μοντάνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ήρθε συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι δημοσιογράφοι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Η απαράδεκτη παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενισχύσει τις προσπάθειές του έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας», τόνισε.

Δυστυχώς, ανέφερε ο Εκπρόσωπος, δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την παρούσα προσπάθεια λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς για συνέχιση της Συνθήκης των Εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο, καθώς επίσης και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Πέραν των τουρκικών θέσεων στο κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων, συνέχισε, οι τουρκικές θέσεις που εκφράστηκαν για τα υπόλοιπα των κεφαλαίων, όχι μόνο ξεφεύγουν από το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά ήταν τέτοιες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο Κραν Μοντάνα υπέβαλλε συγκεκριμένες και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση και των ιδεών του ΓΓ, έτσι ώστε αν γίνονταν αποδεκτές να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση του Κυπριακού. «Συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις οι οποίες αντιμετώπιζαν και τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουν τις ανησυχίες της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

Συγκεκριμένη γραπτή πρόταση για το κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων υπέβαλε και η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, η οποία κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Κραν Μοντάνα παρουσιάστηκε με εποικοδομητική διάθεση και προσέγγιση για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέφερε την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την άριστη συνεργασία τόσο με τον Έλληνα ΥΠΕΞ που βρισκόταν εδώ όλες αυτές τις ημέρες, όσο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον οποίο ήταν σε συνεχή επαφή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, επιθυμεί ταυτόχρονα να ευχαριστήσει τον ΓΓ των ΗΕ που με την εδώ παρουσία του και τον τρόπο προσέγγισης στα εκρεμμούντα θέματα απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις αρχές εκείνες που πρέπει να διέπουν μια συνολική λύση του Κυπριακού για ένα κράτος το οποίο είναι και θα συνεχίσει να είναι μετά από μια ενδεχόμενη λύση, κράτος μέλος της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία και η πολιτική ηγεσία αναχωρούν μέσω Γενεύης για την Κύπρο σήμερα το πρωί

ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s