ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ BREXIT: Μπορεί να μη γίνει ποτέ – Ανατροπή του LEAVE με δεύτερο δημοψήφισμα!


Ανώτερος Βρετανός βουλευτής ανέφερε ότι το Brexit ίσως δεν συμβεί ποτέ, αμφισβητώντας τη διαδικασία που άρχισε μήνες μετά την ψήφιση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου 2016.

«Αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να μη συμβεί ποτέ το Brexit», δήλωσε ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος, Sir Vince Cable, στην εκπομπή του Andrew Marr στο BBC την Κυριακή.

Ο Cable δήλωσε επίσης ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή της αρχικής ψήφου Leave.

«Τα προβλήματα είναι τόσο τεράστια, οι διαιρέσεις στα δύο μεγάλα κόμματα είναι τόσο τεράστιες, μπορώ να δω ένα σενάριο στο οποίο αυτό (Brexit) δεν συμβαίνει.
Η πολιτική μας του να έχουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, έχει σχεδιαστεί για να δώσει μια διέξοδο όταν καταστεί σαφές ότι το Brexit είναι δυνητικά καταστροφικό».

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ ξεκίνησαν τις επίσημες συνομιλίες του Brexit τον περασμένο μήνα με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τον Μάρτιο του 2019, παρότι η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τον Οκτώβριο του 2018.

Η Μέι κατέστησε σαφές ότι εάν οι δύο πλευρές χάσουν την προθεσμία χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ παρόλα αυτά, αυξάνοντας τις προοπτικές ενός λεγόμενου «σκληρού Brexit».

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ένα σκληρό Brexit, που μεταξύ άλλων σημαίνει απώλεια πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ, θα μειώσει τα έσοδα του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 38 δισ. Λίρες.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s