ΔΙΕΘΝΗ

Ντου από Λίβυους αστυνομικούς σε πλοίο με τουρκική σημαία – «Μόκο» τα τουρκάκια

Το λιμάνι του Τομπρούκ.


Μια… φιλονικία ξέσπασε στις αρχές της Λιβύης, αφότου η ένοπλη στρατιωτική αστυνομία εισήλθε σήμερα στο λιμάνι του Τομπρούκ και εισέβαλε σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο λιμενικός διευθυντής καπετάνιος Ghaith Al-Tuhaimi διαμαρτυρήθηκε ότι η επιδρομή είχε γίνει χωρίς την άδειά του. Είπε σε μια δήλωση ότι ήταν έκπληκτος για το τι συνέβη και απέρριψε τη δράση.

Ο Tuhaimi επέμεινε ότι το ύποπτο σκάφος δεν έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά ότι το φορτίο που είχε επί του πλοίου, το οποίο δεν διευκρίνισε, εξήχθη αφού ακολουθήθηκαν όλες οι κατάλληλες διαδικασίες.

Είπε ότι στο παρελθόν είχε γράψει στη Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) λέγοντας ότι θα βοηθήσει σε οποιαδήποτε έρευνα, αλλά έπρεπε να γίνει νόμιμα. Αυτό δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση.

Το τουρκικό πλοίο κατονομάστηκε ως Tanour, αλλά η αναζήτηση στο MartineTraffic.com δεν εμφάνισε κανένα πλοίο με αυτό το όνομα. Νωρίτερα σήμερα, υπήρχαν τρία φορτηγά πλοία αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Tobruk, δύο εκ των οποίων δεν είχαν ταυτότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s