ΕΘΝΙΚΑ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο μουφτής των Τ/κ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο «υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων» Ταλίπ Αταλάι, που συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (ΦΕΤΟ) και ανακρίθηκε από τον Εισαγγελέα Μερσίνης όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αταλάι μεταφέρθηκε στην Μερσίνη με άνδρες της Διεύθυνσης ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο. Ελεύθερος αφέθηκε μετά την ανάκριση από τον Εισαγγελέα με δικαστική απόφαση που του έθεσε όρους.

Ο «αναπληρωτής υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων», Φαχρετίν Ογντού με γραπτή του δήλωση στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι ο Ταλίπ Αταλάι αφέθηκε ελεύθερος αφού έδωσε κατάθεση στον Εισαγγελέα Μερσίνης. Ο Ογντού πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στον Τύπο περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της η τ/κ Κίπρις ποστασί γράφει, επικαλούμενη αξιόπιστες πληροφορίες, ότι ο Αταλάι συνελήφθη κατόπιν παραπόνου που έγινε στα κατεχόμενα ότι ο «υπουργός θρησκευμάτων» είναι μέλος της ΦΕΤΟ. Ο φάκελος της υπόθεσης κρατείται μυστικός και δεν κατέστη δυνατή η πρόσβαση σε πληροφορίες, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί ο Αταλάι συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ όπου έχει διεύθυνση κατοικίας και οι περιοριστικοί όροι δεν αφορούν την έξοδο ή είσοδο στην Τουρκία αλλά το να δηλώνει έγκαιρα και ξεκάθαρα στις αρχές πότε αυτό θα γίνεται. Έτσι μπορεί να επιστρέψει στα κατεχόμενα. ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s