ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάχαλο…


Νομοθετικό «μπάχαλο» έχει προκαλέσει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η κυρία Λυδία Κονιόρδου επέλεξε στο παρά πέντε της ψήφισης του σχεδίου νόμου να καταθέσει δεκάδες αλλαγές, να αποσύρει διατάξεις και να προσθέσει άλλες προκαλώντας πλήρη σύγχυση στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

«Η διαδικασία είναι τραγέλαφος» σχολίασε ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός και πρόσθεσε «αντί να συζητάμε για την «φαμίλια» της ΑΕΠΙ που υφάρπαξε εκατομμύρια. Αντί να αναζητούμε τρόπους για να αποδώσουμε τα χρήματα αυτά στους καλλιτέχνες καθόμαστε και συζητάμε για τις τροπολογίες και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Είναι ντροπιαστικό».

Την ίδια ώρα εμπλοκή προκάλεσε και η επιμονή της κυρίας Κονιόρδου να διατηρεί το άρθρο 67 που καταργεί την έκδοση υπουργικής απόφασης σε περίπτωση υλοποίησης έργου σε μνημεία, ιστορικούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, στις οποίες συμμετέχει ως συμβαλλόμενο μέρος το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι κ.κ. Νίκος Ξυδάκης και Νίκος Φίλης κάλεσαν την υπουργό να το αποσύρει απειλώντας με καταψήφιση εξηγώντας πως η κατάργηση της υπουργικής απόφασης στην πράξη καταργεί και την άποψη του αρχαιολογικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα των έργων.

Τελικά, η κυρία Κονδιόρδου απέσυρε το άρθρο προκειμένου όπως είπε να εκτονωθεί η ένταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s