ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΥΜΠΑΝΑ…


…ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ

Ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην προσδιορίσουν την ομάδα ως τρομοκρατική οργάνωση, ή να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Η τοποθέτηση των Φρουρών της Επανάστασης στο ίδιο καζάνι με τις τρομοκρατικές ομάδες και η εφαρμογή παρόμοιων κυρώσεων, είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την Αμερική και τις βάσεις και τις δυνάμεις της που αναπτύσσονται στην περιοχή», δήλωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Mohammad Baqeri, σύμφωνα με το Sepah News, επίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα των Φρουρών.

Ο Μπάκερι δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ, ή οι Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τα σχόλια του ανώτερου διοικητή έρχονται μετά από αναφορές τον Φεβρουάριο ότι η διοίκηση Trump εξέταζε μια πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακήρυξη των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση.

Επίσης έρχονται αφότου η η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε στα μέσα Ιουνίου για νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων. Η νομοθεσία πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Donald Trump προκειμένου να γίνει νόμος.

Ο Μπάκερι δήλωσε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν είναι καθαρά αμυντικό και μη διαπραγματεύσιμο.

Ο Ιρανός αξιωματούχος επέκρινε επίσης τις παρατηρήσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας James Mattis, ο οποίος είπε ότι μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν θα είναι απαραίτητη πριν οι ΗΠΑ μπορέσουν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρέπει να μιλούν λίγο πιο συνετά, προσεκτικά και ώριμα για άλλες χώρες, ιδιαίτερα για μια ισχυρή χώρα όπως το Ιράν, η οποία στάθηκε ενάντια σε όλες τις συνωμοσίες με δύναμη και υπερηφάνεια», δήλωσε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s