ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΣΠΑ… ΝΕΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…

Τι γίνεται με τα χρήματα των ΕΣΠΑ;

Οι δικαιούχοι, που έχουν κερδίσει χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της κυβερνητικής ή υπουργικής αναισθησίας που δεν τους έχει δώσει ακόμη τα χρήματα και έχουν το εύλογο ερώτημα γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα οποία αφορούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων;

Ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση δύο ετών περίπου, τέλος Φεβρουαρίου 2016 και οι φάκελοι συγκεντρώθηκαν τέλη Μαΐου 2016. Περισσότερο από ένα έτος μετά και δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικοί πίνακες κατάταξης ακόμα. Καταγγέλλουν ότι κανένας από το αρμόδιο υπουργείο δεν πληροφορεί για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους και ο κόσμος που έχει καταθέσει φακέλους περιμένει χωρίς ελπίδα πλέον.

Υπάρχει έντονη η πεποίθηση ότι τα χρήματά τους η κυβέρνηση τα δίνει για αποπληρωμές στην Τρόικα ή για να καλύψει «τρύπες» και χειροτερεύει πολύ την κατάσταση. Το κλίμα είναι εκρηκτικό διότι οι δικαιούχοι ανέμεναν τα ποσά που κέρδισαν για να καλύψουν ζωτικές εργασιακές ανάγκες και τώρα ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s