ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη… «ΠΟΣΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ;» ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ!

Είναι η παιδική του ηλικία τόσο φοβερή, όπως απεικονίζεται από τα ΜΜΕ; Το Sputnik ανέλυσε το εκπαιδευτικό σύστημα στην Βόρεια Κορέα που βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων.

«Το κράτος εκπαιδεύει τη νεότερη γενιά ώστε να γίνουν αξιόπιστοι επαναστάτες που αγωνίζονται για την κοινωνία και τους ανθρώπους», αναφέρει το άρθρο 43 του Συντάγματος της Βόρειας Κορέας.

Η λατρεία της παιδείας αντικατοπτρίζεται ιδιαίτερα στην κορεατική παροιμία, «Μην εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά διδάσκετε στα παιδιά πώς να διαβάζουν και να γράφουν».

Το 2013, η Βόρεια Κορέα εισήγαγε ένα νέο σύστημα σχολικής εκπαίδευσης, το οποίο προβλέπει ότι τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο σε ηλικία επτά ετών. Ξοδεύουν συνολικά 11 χρόνια στο σχολείο πριν φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο: πέντε στο δημοτικό σχολείο, τρία στο γυμνάσιο και άλλα τρία στο αντίστοιχο λύκειο.

Μετά την παραλαβή του πιστοποιητικού ολοκλήρωσης σπουδών, οι απόφοιτοι μπορούν να πάνε είτε σε κολέγιο, πανεπιστήμιο ή επαγγελματική σχολή.

Ειδικότερα, μια ιδεολογική πτυχή της εκπαίδευσής τους βρίσκεται ήδη στο νηπιαγωγείο, όπου τα παιδιά κατασκευάζουν μοντέλα του πρώην αρχηγού της βορειοκορεατικής κυβέρνησης Kim Il-sung.

Κατά τη διάρκεια της κάθε τάξης στο σχολείο, οι μαθητές συνήθως επιλύουν μια σειρά από παρόμοια θέματα με πολιτικό περιεχόμενο, που συμπεριλαμβάνουν ερωτήσεις όπως: «Πόσοι Αμερικανοί κατάσκοποι έχουν συλληφθεί από τους δικούς μας;» σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα για τη Βόρεια Κορέα Αντρέι Λάνκοβ.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Michael Breen, από την πλευρά του, ανέφερε ένα παράδειγμα πίνακα που απεικονίζει Βορειοκορεάτες να μάχονται ενάντια σε Γιάνκις.

Η Βόρεια Κορέα δανείστηκε από την ιδέα μιας εκτεταμένης σχολικής ημέρας από την ΕΣΣΔ και γι ‘αυτό τα παιδιά της Βορείου Κορέας ξοδεύουν σχεδόν ολόκληρη τη μέρα στους δημόσιους κύκλους και οργανισμούς του σχολείου τους, όπως η Ένωση Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας και η Ερυθρά Φρουρά της Νεολαίας.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλάδοι καταλαμβάνουν το ένα τρίτο περίπου του προγράμματος σπουδών. Οι μαθητές μελετούν την ιστορία των επαναστατικών δραστηριοτήτων του «Ανώτατου Αρχηγού μας Kim Il-sung», «του Μεγάλου Ηγέτη μας Kim Jong-il», «της μητέρα μας Kim Jong-suk» και «του αγαπητού μας ηγέτης Kim Jong-un».

Άλλα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία και τη γεωγραφία του Joseon (το όνομα της Κορέας μέχρι το 1897), η κορεατική λογοτεχνία, η ψυχολογία και λογική, η κορεατική και η αγγλική γλώσσα, καθώς και τα μαθηματικά, οι επιστήμες και η φυσική αγωγή.

Στην εκπαίδευση της Βόρειας Κορέας, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση μνήμης, την ανάπτυξη της σωματικής και ψυχολογικής επιμονής και την ικανότητα να οργανώνεται ο χρόνος. Ο σκοπός είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να γίνουν αφοσιωμένοι επαναστάτες σύμφωνα με το δόγμα που ανέπτυξε ο Kim Il-sung.

Ο Αντρέι Λάνκοβ περιέγραψε τουλάχιστον τρία στοιχεία της ιδεολογικής προετοιμασίας της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής έντασης, της απομόνωσης των πληροφοριών και της σταθερότητας. Συχνά απευθύνεται σε συναισθήματα και εκμεταλλεύεται ενεργά τους εθνικούς μύθους και τις επαναστατικές εικόνες.

Μια συνεχής απειλή πολέμου τελικά οδήγησε στο γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένο. Οι μαθητές ασχολούνται με την κατάρτιση των δασκάλων, λαμβάνουν μαθήματα στην πολιτική άμυνα, αλλά και υποβάλλονται σε πρακτική άσκηση σε στρατιωτικές μονάδες κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Οι αθλητικές δραστηριότητες παραμένουν αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας της ομάδας Για να αναπτύξει το παιδί του ομαδικού πνεύματος να παίξει το μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας επίσης σε ένα παιχνίδι που μπορεί να παρομοιαστεί με το στρατιωτικό αθλητικό παιχνίδι Zarnitsa που αναπτύχθηκε μέσα στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Επιπλέον, υπάρχει ένα σύστημα μίας ελίτ σχολείων για τα ευφυέστερα παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και πέντε ετών, στα οποία παρέχεται εξειδικευμένη στοχοθετημένη εκπαίδευση, κυρίως τεχνικού τύπου. Οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων, οι οποίοι θεωρούνται ως η μελλοντική πνευματική ελίτ της Βόρειας Κορέας, εργάζονται σε κλειστά ερευνητικά ινστιτούτα και παραμένουν η βάση του προσωπικού της ηγεσίας της χώρας.

Παρόλα αυτά το σύστημα είναι στην ουσία του μιλιταριστικό και παραμένει εγκλωβισμένο στις επιταγές του απολυταρχικού καθεστώτος της χώρας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s