ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΣΚΛΗΡΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ!Ο σημαντικός σύμμαχος που προσπαθούν να κλέψουν οι Αμερικάνοι!

Το Καζακστάν και οι ΗΠΑ ανανέωσαν πρόσφατα μια συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία. Περιγράφοντας τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας, οι ρώσοι ειδικοί εξετάζουν τον αντίκτυπο που θα έχει στους δεσμούς Μόσχας-Αστάνα. Συγκεκριμένα, ενώ μερικοί ανησυχούν για τις προοπτικές μιας ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην Κασπία Θάλασσα, άλλοι εξηγούν γιατί αυτό είναι τεχνικά αδύνατο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας του Καζακστάν με επικεφαλής τον Υφυπουργό Άμυνας Talgat Mukhtarov συναντήθηκε με τους αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον για διμερείς συζητήσεις για την άμυνα. Μετά από συνομιλίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν την στρατιωτική συνεργασία του Καζακστάν-ΗΠΑ για μια ακόμη πενταετή περίοδο, ήτοι έως το έτος 2022. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αμερική, οι αξιωματούχοι του Καζακστάν συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας, του Προεδρείου της Εθνικής Φρουράς, και του Πανεπιστήμιου Εθνικής Άμυνας.

Η Αστάνα δεν εξέφρασε καμία φιλοδοξία να συμμετάσχει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., αλλά έχει ασχοληθεί έντονα με τη στρατιωτική της συνεργασία με την Ουάσιγκτον από το 2003. Από τότε οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων Hummers και Hewy-2, καθώς και εξοπλισμό για την Ειρηνευτική ταξιαρχία, την οποία οι Αμερικανοί στρατιωτικοί βοήθησαν σημαντικά στην εκπαίδευση της.

Η Ουάσινγκτον έχει παράσχει στην Αστανά βοήθεια για την ασφάλεια στις δυτικές περιοχές της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποσκοπούσε στην προστασία των πετρελαϊκών πόρων του Καζακστάν από την Κασπία Θάλασσα, όπου οι κολοσσιαίες εταιρείες των ΗΠΑ επενδύουν μεγάλα ποσά. Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει επίσης εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού στο Καζακστάν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, φαινομενικά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις «ξένες» επιχειρήσεις της συμμαχίας.

Ορισμένοι παρατηρητές ανησυχούν ότι η χώρα της Κεντρικής Ασίας, που κρίνεται από τη Μόσχα ως βασικό σύμμαχός της στην περιοχή, μπορεί να στραφεί προς τις ΗΠΑ για βοήθεια με την οικοδόμηση του δικού της ναυτικού στην Κασπία θάλασσα. Ακόμη χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Pravda.ru, Αϊντίν Mεχτίγιεφ, αποτελεί ότι ο απώτερος στόχος του Πενταγώνου μπορεί να είναι η δημιουργία ναυτικής βάσης στην Κασπία Θάλασσα.

«Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, τα ρωσικά πολεμικά πλοία κυριαρχούσαν στην Κασπία, ενώ ο στρατιωτικός στόλος του Καζακστάν βρίσκεται υπό κατασκευή και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι το κέντρο κατάρτισης στο λιμάνι του Aktau μπορεί να μετατραπεί σε βάση του Ναυτικού των ΗΠΑ «, έγραψε ο Μεχτίγιεφ.

«Ο στόχος του Πενταγώνου είναι προφανής», προειδοποίησε ο Μεχτίγιεφ. Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι προτίθενται να «εξαλείψουν σταδιακά τη Ρωσία από το Καζακστάν -ως κύριο στρατιωτικό σύμμαχο της Αστάνα- και να θέσουν τη δική τους στρατιωτική βάση με την πρώτη ευκαιρία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s