ΔΙΕΘΝΗ

Στον «πάγο» η Τουρκία με «βόμβα» από τη Γερμανία… Όταν θίγονται τα συμφέροντα…


Βασικά, για να λέμε τα πράγματα και και με το όνομά τους, οι Γερμανοί πειράχτηκαν από τη σύλληψη οκτώ Γερμανών στην Τουρκία και την «εμπλοκή» γερμανικών εταιρειών από τον Ερντογάν.

Πάγωμα των διαβουλεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, δρομολόγηση περιορισμού των προενταξιακών κονδυλίων που λαμβάνει η Άγκυρα και εξέταση της προοπτικής πλήρους αναστολής τους, καθώς και περιορισμό στην εξασφάλιση πιστώσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβάλλει η κυβέρνηση Μέρκελ, με επιστολή βόμβα που απέστειλε προς την ΕΕ, την οποία εξασφάλισε ο «Φ».

Την επιστολή υπογράφει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατόπιν συνεννόησης με την Άνγκελα Μέρκελ και στάλθηκε στις 24 Ιουλίου, μια μόλις μέρα πριν από τον πολιτικό διάλογο ΕΕ-Τουρκίας, καθορίζοντας, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, τη στάση που τήρησε η Κομισιόν που για πρώτη φορά τόλμησε να δώσει «πληρωμένες» απαντήσεις στις τουρκικές αξιώσεις.

Η επιστολή της γερμανικής Κυβέρνησης, με αποδέκτες την Ύπατη Εκπρόσωπο, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, επικαλείται τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από το καθεστώς Ερντογάν και, ειδικότερα, τις συλλήψεις οκτώ Γερμανών και τις κατηγορίες ότι 600 γερμανικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητά όπως υπάρξουν «συνέπειες» στην πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας, σε τρία επίπεδα.

Παύλος Ξανθούλης
philenews

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s