ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί Θέλουν τη Γραμμή «4» του ΜΕΤΡΟ

Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για το διαγωνισμό επέκτασης του Μετρό της Αθήνας, ένα project 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Εκπρόσωπος της GEK Terna, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει στη διαδικασία μαζί με την γαλλική Vinci και τη Siemens. Επίσης, προσφορές αναμένεται να καταθέσουν ο Άκτωρας μαζί με την ιταλική Ansaldobreda, η J&P Avax μαζί με την Ghella και τη γαλλική Alstom, καθώς και ο Μυτιληναίος με την ισπανική FCC, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος που δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reueters, η J&P Avax, ο Άκτωρ και η «Μυτιληναίος» δεν προχώρησαν μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα.

Ο διαγωνισμός για το έργο ύψους 1,45 δισ. ευρώ, αρχικά, προγραμματιζόταν να αρχίσει στις 30 Ιουνίου, παρατάθηκε για τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια για τις 31 Ιουλίου. Η τελευταία προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών ως τις 10 Αυγούστου.

Οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό (γραμμή 4 Άλσος Βεΐκου – Γουδή) αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και να έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα οκταετίας.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό», Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ξεχωριστός διαγωνισμός, ώστε οι εργολάβοι να προβούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες, πριν αρχίσει το έργο της επέκτασης.

Η γραμμή 4 θα καλύπτει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s