ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ HF

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ! Το HELLASFORCE Μεταδίδει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Αυτό που Κανένα, μα Κανένα Συστημικό ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ δεν Αναφέρει…

Το HELLASFORCE Επιβεβαιώνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ… Όποιος δεν ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ στην ΚΡΕΜΑΛΑ… Ισχυρή Αντίσταση…
////////// ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ)…. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ… (XIX) \\\\\\\\\\\ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ////////////// Το HELLASFORCE Μεταδίδει Αυτό που Κανένα, μα Κανένα Συστημικό ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ δεν Αναφέρει…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ (MERKRON) ΑΠΟ ΤΟ HELLASFORCE…

«Στρατηγική Αυτονομία»: Γαλλία και Γερμανία αποκαλύπτουν σχέδια για το Στρατό της ΕΕ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν καταρτίσει νέα σχέδια συνεργασίας για την υπεράσπιση της Ευρώπης σε μια προσπάθεια επίτευξης «στρατηγικής αυτονομίας» για την ΕΕ σε θέματα άμυνας.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο για «μόνιμη διαρθρωτική συνεργασία» μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε θέματα άμυνας, μετά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο μήνα, στην οποία συζητήθηκαν επιλογές για «στρατηγική αυτονομία» στην άμυνα της Ευρωζώνης.

Η κοινή έκθεση από τα πιο ισχυρά μέλη της ΕΕ περιγράφει ένα «μακροπρόθεσμο όραμα» όπου τα συμμετέχοντα κράτη αναπτύσσουν την ικανότητα των ενόπλων δυνάμεών τους να εκτελούν πλήρως στρατιωτικά καθήκοντα.

Οι νέες στρατιωτικές δυνατότητες θα αναπτυχθούν «σε συνδυασμό με το ΝΑΤΟ, το οποίο θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής άμυνας των μελών της»

Η πρόταση διατυπώθηκε μετά τη συνάντηση του διμερούς συμβουλίου άμυνας του περασμένου μήνα, κατά την οποία το Βερολίνο και το Παρίσι συμφώνησαν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι χώρες πρέπει να συμμετάσχουν στο σύμφωνο άμυνας.

Αυτές περιλαμβάνουν τη δέσμευση να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες για να «προσεγγίσουν» τα δύο ποσοστά που απαιτεί το ΝΑΤΟ και να επενδύσουν το 20% των στρατιωτικών δαπανών για την έρευνα, την ανάπτυξη και την απόκτηση εξοπλισμού.

Η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών θα υποβάλλονται σε ετήσια αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, οι αρμοδιότητες του οποίου θα ενισχυθούν σημαντικά.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και άλλοι έχουν εκφράσει εκ νέου το ενδιαφέρον τους για μια πανευρωπαϊκή αμυντική πρωτοβουλία τα τελευταία χρόνια, υπό το πρίσμα της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σταθερός υποστηρικτής του ΝΑΤΟ και συνέχισε να αντιτίθεται σε μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση ακόμη και μετά την απόφασή της να αποτελέσει πλέον μέρος της ΕΕ.

Μετά την ψηφοφορία του Brexit, η Γαλλία και η Γερμανία παρουσίασαν την ομάδα χωρών του Visegrad με σχέδιο για ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος νέας εμφάνισης που περιλαμβάνει ένα «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Ασφάλεια» που ασχολείται με όλες τις πτυχές της ασφάλειας και της άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Άμυνας Roberta Pinotti είπε ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία της, ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ. Πρότεινε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην άμυνα καθώς και σε οικονομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μιας «αμυντικής Σένγκεν» που θα ενίσχυε τη συνεργασία μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας.

3 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s