ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τεράστιος ΠΑΙΚΤΗΣ ο Βλαντιμίρ Πούτιν… Προελαύνει η Ρωσία…

Μεγάλη νίκη Συρίας-Ηezbollah-Ρωσίας: Oι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τη βάση τους στην al-Tanf στη ΝΑ Συρία και την παίρνουν οι Ρώσοι

Μεγάλη νίκη για τον άξονα της Αντίστασης: οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από το συνοριοπέρασμα al-Tanf στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, η προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού και της Hezbollah προς τα σύνορα με το Ιράκ μπλόκαρε τη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στο συνοριακό τρίγωνο του al-Tanf και οι αμερικανοί κατέληξαν να δεχθούν νά ποσυρθούν από αυτό το τρίγωνο « στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Ρωσία ».

Η « σιωπηλή » συμφωνία κλείστηκε παρασκηνιακά και μακριά από τις κάμερες όλου του κόσμου και προβλέπει την επαναφορά της αμερικανικής βάσης στο al-Tanf στη Ρωσία και την απόσυρση των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων από αυτή την βάση.

« Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν αυτής της συμφωνίας έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Αμβούργο στις 8 Ιούλη όπου Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για α΄φορά κι ανέφεραν μαζί την υλοποίηση μιας « ζώνης αποκλιμάκωσης » στο νότο της Συρίας.

Η Al Akhbar συνεχίζει : » σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα τα σημάδια μιας « μεγάλης συμφωνίας » Ρωσίας και ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται, συμφωνία που θα όφειλε να οδηγήσει στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση τους στο al-Tanf, τόπο στρατωνισμού στα σύνορα Συρίας με Ιορδανία κι Ιράκ.Αυτή η βάση θα δοθεί έπειτα στη Ρωσία. »

Αυτή η πληροφορία δεν ερηνεύεται ανεξάρτητα από μια άλλη, αυτής που έχει να κάνει με την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης « Jaish Maghawir al-Thawra » : αυτή η οργάνωση που πόνταρε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ, αισθάνεται έκτοτε απόλυτα αφοπλισμένη από το τε που έμαθε το « deal USA/Ρωσίας ». Η συμφωνία αφορά άμεσα τη ζώνη όπου οι τρομοκράτες της « Jaish Maghawir al-Thawra » θα όφειλαν να επιχειρούν.

Επίσης ο συριακός στρατόςκι οι σύμμαχοί του θα επεκτέινουν σύντομα το πεδίο δράσης τους στις περιοχές του βορρά της επαρχίας Sweida. « Οι μισθοφόροι τακφιριστές τωνα μερικανών που έδρευαν στο al-Tanf είναι ολοσχερώς απελπισμένοι από τότε ποο συριακός στρατός κι οι σύμμαχοί του τους κόντραραν στο al-Tanf μπλοκάροντας την πρόσβασή τους στο συνοριοπέρασμα » Boukamal » στα σύνορα με το Irak. Και βέβαια δεν είναι τα νέα της ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που θα τους ανακουφίσουν.Οι τρομοκράτες αισθάνονται παγιδευμένοι και προδομένοι σ΄ένα αδιέξοδο που δεν έχει κανένα ορίζοντα επιβεβαιώνει η εφημερίδα συνεχίζοντας :

« Οι ΗΠΑ δόμησαν μια βάση στο al-Tanf με αυστηρό σκοπό να προχωρήσουν οι δυνάμεις τους κατά μήκος των συρο-ιρακινών συνόρων στο επίπεδο της πόλης Boukamal στη ΝΑ Συρία στην επαρχία της Deir ez-Zor ».

Σύμφωνα πάντα με την Al Akhbar, ο συριακό στρατός πρότεινε στους τρομοκράτες της « Jaish Maghawir al-Thawra » να παραδοθούν κάτι που αυτοί σπεύδουν να κάνουν. Το Sputnik που επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία αναφέρεται σε « μαζική παράδοση » των » ενόπλων ανδρών μελών της « Jaish Maghawir al-Thawra » που κατέθεσαν τα όπλα τους. Ο διοικητής τους στο ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πολεμήσει το συριακό στρατό : » ήρθαμε στο al-Tanf για να κερδίσουμε χρήματα που μας υποσχέθηκαν οι αμερικανοί »…

H Al Akhbar κάνει επίσης αποκαλύψεις για τις διαφορές που προηγήθηκαν της απόσχισης της φιλοαμερικανικής « Maghawir » : » οι τρομοκράτες της αρνήθηκαν να υπακούσουν στις απαιτήσεις των αμερικανών που τους ζητούσαν να πάνε να πολεμήσουν στη al-Hasakah στη ΒΑ Συρία κατά της Daech και στο πλευρό των κούρδων.Το ίδιο ζιζάνιο βασιλεύει στο στρατόπεδο κι άλλων ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ εκ των οποίων η « Liwa Shuhada al-Qaritin », δραστήρια στη συριακή έρημο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής συμμαχίας ο Ryan Dillon ότι δεν υποστηρίζει πλέον αυτή την οργάνωση και επιδιώκει κυρίως τον αφοπλισμό της ». presstv 2.8.17

dimpenews

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s