ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… ALERT! «Ούτε Γιουγκοσλαβία, ούτε Αφγανιστάν, ούτε Λιβύη, ούτε Συρία»!!!

Απρόσμενη και επικίνδυνη θα είναι η αντίδραση της Βορείου Κορέας στις κυρώσεις του ΟΗΕ!!!

Αργά το Σάββατο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα για την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων τον περασμένο Ιούλιο από την πλευρά της Πιονγκγιανγκ.

Οι νέες κυρώσεις του ΣΑΗΕ περιλαμβάνουν την πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών άνθρακα, σιδήρου και σιδηρομεταλλεύματος από τη Βόρεια Κορέα. Οι περιορισμοί που επιβάλλονται,αφορούν επίσης στην αύξηση του αριθμού των αδειών εργασίας για τα βορειοκορεατικά έθνη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ. Το νέο ψήφισμα απαγορεύει τις επενδυτικές δραστηριότητες σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα, όπως οποιαδήποτε κοινοπραξία, και ορίζει πολλά επιπλέον άτομα για απαγόρευση ταξιδιών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Τέλος δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία ορισμένων νομικών ή φυσικών προσώπων.

«Νομίζω ότι το επίπεδο [της ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων], το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί στην παρούσα φάση, θα επιτρέψει την επίλυση των σημαντικότερων θεμάτων της Βόρειας Κορέας, ακόμη και αν αυτό δεν επιτρέπει την αύξηση του κύκλου εργασιών του εμπορίου και οι νέες κυρώσεις δεν πρέπει να απειλούν τους καθιερωμένους δεσμούς «, σχολιάζει ο Ρώσος νομοθέτης Νοβίκοφ.

Ο νομοθέτης πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Πιονγκγιάνγκ έχει κάνει πολλά για να ενεργοποιήσει τις διεθνείς σχέσεις της, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το σχετικά υψηλό επίπεδο του κύκλου εργασιών, την αύξηση του εμπορίου με την Κίνα και ορισμένες βελτιώσεις στην εφαρμογή των αμοιβαίων οικονομικών συμφερόντων της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία.

Η Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο, διαθέτει πολλά κεφάλαια για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της για να αποφύγει «την τύχη της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και της Συρίας», πρόσθεσε ο Νοβίκοφ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει επανειλημμένα εγκρίνει ψηφίσματα που καταδικάζουν τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας Παρά ταύτα, η Πιονγκγιάνγκ συνέχισε την ανάπτυξη του πυρηνικού και του οπλικού της προγράμματος και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις όποιες κυρώσεις. Μπορούμε με βεβαιότητα να παρατηρήσουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, σε περίπτωση που δεχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην επικράτειά της…

Το Σάββατο, ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya είπε ότι το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο Βόρεια Κορέα έχει εξαντλήσει τους πόρους των πιθανών πιέσεων στην Πιονγκγιάνγκ και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ χρειάζονται μια πολιτική στρατηγική για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s