ΔΙΕΘΝΗ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ…

Μυστική συμφωνία για να επιστραφεί η Ράκα στη Συρία

Kλείστηκε μια μυστική συμφωνία μεταξύ Συριακού Αραβικού Στρατού, Ρωσίας, ΗΠΑ και Μονάδων Προστασίας των κουρδικών Δυνάμεων του Λαού για συντονισμό της δράσης κατά της Daesh στη Rakka.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά από το καταριανό πρακτορείο Almodon στις 23 Ιουλίου 2017, έπειτα διαψεύσθηκε, κι έπειτα πάλι επανήλθε από την The Independent (Λονδίνο) [1].

Στην αρχή του πολέμου κατά της Συρίας,από 2011 ως 2014, οι κούρδικες πολιτοφυλακές μάχονταν στο πλευρό του συριακού αραβικού στρατού.Βέβαια , όταν —στις 31 Οκτώβρη 2014—η Γαλλία και η Τουρκία δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στη Συρία (όπου οι κούρδοι δεν είναι μαζικά παρόντες παρά από τα τέλη της δεκαετίας του 80) και ν΄απελάσουν τους κούρδους από τουρκικό Κουρδιστάν , ένα μέρος αυτών των πολιτοφυλακών θα διολισθίσει προς την πλευρά του ΝΑΤΟ . Δεν είναι παρά τότε που η Δαμασκός σταματά να πληρώνει το μισθό αυτών των πολιτοφυλάκων και τη διοχέτευση των όπλων προς αυτούς. Αυτές οι πολιτοφυλακές δεν θα επανέλθουν προς τη Συρία παρά όταν η Τουρκία αρχίζει τη σφαγή των κούρδων της και που ο αμεριακνός πρόεδρος Donald Trump, θέτει νέους στόχους στο στρατό του.

Η συμφωνία επί της Rakka είναι η δεύτερη της χρονιάς. Στη συνέχεια τα εδάφη των Manbij/Al-Bab τ΄απελευθερωμένα από την τουρκική κατοχή από τους κούρδους, επιστράφηκαν στη Δαμασκό.voltairenet 5.8.17

[1] “Secret Russian-Kurdish-Syrian military cooperation is happening in Syria’s eastern desert”, Robert Fisk, The Independent, July 24, 2017.

dimpenews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s