ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ… Κι όμως το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Πανηγυρίζει….

Καθεστώς γίνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης καθώς και τον Ιούλιο συνεχίστηκε το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, οι συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης να κυριαρχούν έναντι των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούλιο σε σύνολο 225.856 προσλήψεων, οι μερικής απασχόλησης ήταν 89.712 και οι 32.843 εκ περιτροπής έναντι 103.301 πλήρους απασχόλησης.

Εντούτοις το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του αποσιωπά το στοιχείο αυτό αρκούμενο μόνο στη διαπίστωση ότι για τον Ιούλιο οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν 7.242 περισσότερες από ό,τι οι αναγγελίες απόλυσης.

Παρά το γεγονός, δε, ότι μιλάμε για τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού που ευνοεί τις εποχικές προσλήψεις, εντούτοις ο συνολικός αριθμός προσλήψεων τον Ιούλιο ήταν περίπου 48.000 λιγότερες από ό,τι τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καταγράφηκε τον μήνα Ιούλιο 2017, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 7.242 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 225.856, ενώ οι αποχωρήσεις σε 218.614.

Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου επταμήνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 263.145 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.423.552 και οι αποχωρήσεις στις 1.160.407.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s