ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πατέρας του Νίκου Παππά νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ!


Εκτός από τα «δικά μας παιδιά», τώρα φροντίζουμε και για τους «δικούς μας γονείς»…

Στα ύψη οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Άκρως ειρωνικό ήταν ο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χρησιμοποίησε ως «όπλο» την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιλέγονται με κλήρωση, αντί αριστείας οι σημαιοφόροι της ΣΤ’ Δημοτικού.

Προφανώς η τοποθέτηση του πατέρα του κ. Παππά «έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Στο ίδιο, ειρωνικό μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη… κλήρωση», σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter.

Ανταποδίδοντας τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης υπερασπίστηκε τα προσόντα του Στέλιου Παππά, προσθέτοντας ότι θα εργάζεται αμισθί (σ.σ. και για τη Θάνου έτσι λένε…), ενώ άφησε και αιχμές όσον αφορά τις σχέσεις της ΝΔ με τον ΟΑΣΘ.

«Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

«Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της» καταλήγει ο υπουργός.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου ΔΣ του ΟΑΣΘ είναι:

1. Στέλιος Παππάς, Οικονομολόγος – Πρόεδρος
2. Σάββας Παναγιωτίδης διπλ. ΠΜ – Δ/νων Σύμβουλος
3. Ακρίτας Καϊδατζής, Νομικός
4. Μανώλης Λαμτζίδης, Δικηγόρος
5. Φώτης Μπίμπασης, Υποψ. Διδάκτωρ
6. Όλγα Γιάννη, Δημοσιογράφος
7. Καλυψώ Γούλα, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
8. Γαβριήλ Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της Περίφ. Κεντρικής Μακεδονίας
9. Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Δήλωση Στέλιου Παππά

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες», ήταν η πρώτη δήλωση του Στέλιου Παππά, ως νέου προέδρου του ΟΑΣΘ.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι «η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Παππάς κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά» πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s