ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Της Κορέας και στις αγορές! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!

Η κορυφαία χρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας DAX έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό της σε τέσσερις μήνες, καθώς οι επενδυτές βιάζονται να πουλήσουν εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης μετοχών των εταιρειών στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έπεσε κάτω από τα 12.000 – επίπεδα που έχουν να εμφανιστούν από τον Απρίλιο – ενώ παρουσίασαν μια μικρή ανάκαμψη την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο DAX έχει καταρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι τελευταίες απειλές πυρηνικών συγκρούσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι έχουν επιταχύνει τα… ξεπουλήματα, ανέφεραν οι ειδικοί.

Οι εξαγωγικές και εξαρτημένες επιχειρήσεις έχουν πληγεί σημαντικά καθώς το ευρώ έχει ενισχυθεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο CAC 40 «τιμωρήθηκε» εξίσου από τους επενδυτές.

Ο David Madden, αναλυτής αγορών στην CMC Markets UK, δήλωσε: «Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας εξακολουθεί να κυριαρχεί στις ειδήσεις και απειλεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η αβεβαιότητα γύρω από την κατάσταση υπήρξε πρόσφατα ο κύριος μοχλός των αγορών και η τεράστια αύξηση του δείκτη μεταβλητότητας (VIX) μας λέει ακριβώς τι σκέφτονται οι έμποροι. Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν κλονιστεί σοβαρά από τη στάση μεταξύ των δύο χωρών και, παραδόξως, οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται να ήταν οι χειρότερες επιδόσεις. Ο CAC 40 και ο DAX έχουν υποχωρήσει από το Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα, και τώρα το ξεπούλημα έχει επιταχυνθεί σημαντικά».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s