ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΣΧΕΔΙΟ Β’: ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ


Σε νέο βήμα του σχεδίου Β’ που έχουν θέσει σε εφαρμογή μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, με τη στήριξη της Άγκυρας. Επιδιώκει αναγνώριση ως θεσμός και ισότιμη μεταχείριση από διεθνή βήματα, επικοινωνία και επαφές.

Το σχέδιο ξεδιπλώνει σε επιστολή της προς τον αποχωρούντα ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η πρόεδρος της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ. Επικαλείται εμπάργκο σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και διεκδικεί ισότιμη πολιτική αναγνώριση για το ψευδοκράτος και τον «λαό» του.

Επιχειρηματολογεί ότι η απουσία απευθείας επικοινωνίας με τους λεγόμενους θεσμούς του ψευδοκράτους μάλλον προκαλεί ζημιά και επικαλείται την απόφαση της κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, προκειμένου να υποστηρίξει ότι η ψευδοβουλή έχει στηρίξει όλα τα ειρηνευτικά σχέδια των Ηνωμένων Εθνών όπως και την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου.

Δεύτερο στάδιο για τα μαρωνίτικα χωριά

Την ίδια ώρα, στα κατεχόμενα περνούν στο δεύτερο στάδιο για τα μαρωνίτικα χωριά. Συγκρότησαν νέα επιτροπή επαφής με τους Μαρωνίτες για απευθείας διάλογο μαζί τους.

Σε αυτήν μετέχουν στενός συνεργάτης του Μουσταφά Ακιντζί, όπως και του ψευδοπρωθυπουργού και των λεγόμενων υπουργών οικονομικών και εσωτερικών. Η επόμενη συνεδρία της επιτροπής που ασχολείται με αυτό το ζήτημα είναι προγραμματισμένη για τις 16 Αυγούστου.

Η κυπριακή κυβέρνηση έριξε την μπάλα στο γήπεδο της Τουρκίας για το θέμα των Μαρωνιτών, προκαλώντας την να εφαρμόσει τη συμφωνία της Γ’ Βιέννης, που αφορά όχι μόνο τα μαρωνίτικα χωριά αλλά και τους εγκλωβισμένους στην Καρπασία

Η Τουρκία, όπως υπέδειξε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υπέγραψε τη συμφωνία χωρίς ποτέ να την εφαρμόσει.

Ο αναπλ. εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή «δεν αίρει την παρανομία και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που υπήρξε με την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Δεν ξοφλά η Τουρκία με το να επιτρέψει μόνο στους Μαρωνίτες να επιστρέψουν στα χωριά τους. Θα πρέπει να τερματίσει την κατοχή και να επιτρέψει σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους», τόνισε.

Φιλελεύθερος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s