ΔΙΕΘΝΗ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ!


Το Ιράν θα διαθέσει 520εκ. δολάρια για το πυραυλικό του πρόγραμμα, σε απάντηση στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την Κυριακή για τη διάθεση 520 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη του δικού του προγράμματος πυραύλων, απαντώντας στις κυρώσεις των ΗΠΑ, μετέδωσε το AFP.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή ήταν η πρώτη μας ενέργεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού κοινοβουλίου Ali Larijani, αφότου τόνισε ότι η πλειοψηφία ψήφισε ένα πακέτο «για να αντιμετωπίσει της τρομοκρατικές και επιδρομικές ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή», όπως ανέφερε το AFP.

Στις 29 Ιουλίου, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για νέες μη πυρηνικές κυρώσεις κατά του Ιράν σχετικά με το πρόγραμμα πυραύλων της χώρας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κίνηση επικρίθηκε ευρέως από τους ανώτερους αξιωματούχους του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι το αμερικανικό νομοσχέδιο παραβίασε τις διατάξεις του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA).

Το JCPOA ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ του Ιράν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ομάδας των εθνών P5 + 1: των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι πυρηνικές κυρώσεις για το Ιράν αναιρέθηκαν, με αντάλλαγμα τη διαβεβαίωση ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα παραμείνει ειρηνικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s