ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρή προειδοποίηση του ρωσικού ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ: «ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ»!


Πράκτορες του FBI στο ρωσικό προξενείο – Οργισμένη αντίδραση της Μόσχας και… κάψιμο των απορρήτων

Η Ρωσία κάλεσε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα για να καταθέσει σημείωμα διαμαρτυρίας για τα σχέδια των ΗΠΑ να ερευνήσουν την ρωσική εμπορική αποστολή στην Ουάσιγκτον, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Anthony F. Godfrey κλήθηκε στο υπουργείο το Σάββατο, ανέφερε η σχετική δήλωση, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες δεν έχουν πρόσβαση στο κτήριο της εμπορικής αποστολής, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη Ρωσία και προστατεύεται από διπλωματική ασυλία.

«Θεωρούμε την προγραμματισμένη παράνομη έρευνα των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων υπό την απουσία Ρώσων αξιωματούχων και την απειλή που έχουμε λάβει ότι θα σπάσουν την πόρτα του κτηρίου, ως επιθετική δράση, την οποία η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ενορχηστρώσει μια αντιρωσική πρόκληση με τη φύτευση καταδικαστικών στοιχείων», ανέφερε η δήλωση.

Η Μόσχα κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει να υπονομεύσει την ασυλία των ρωσικών αποστολών στη χώρα. Διαφορετικά, μπορεί να ακολουθήσουν αντίποινα, προειδοποίησε το υπουργείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s