ΕΘΝΙΚΑ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ… (βίντεο)


Όλο και πιο κοντά στην επιβεβαίωση πως το κοίτασμα Ονησίφορος περιέχει φυσικό αέριο βρίσκεται η TOTAL, με την κυπριακή κυβέρνηση να ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν για θετικές ανακοινώσεις.

Ευδιάκριτο είναι πλέον το χαμόγελο στο πρόσωπο του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και το τρυπάνι West Capella της Total φαίνεται να εντόπισε υδρογονάνθρακες στα έγκατα του κοιτάσματος Ονησίφορος στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Βεβαίως το απόρρητο των ενεργειακών δραστηριοτήτων δεν επιτρέπει την παραχώρηση στοιχείων και δηλώσεων.

Παρά την δυσκολία Λακκοτρύπη να δώσει λεπτομέρειες, χθες στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πιο αποκαλυπτικός μιλώντας για θετικές ενδείξεις.

Κάτι που αν επιβεβαιωθεί είναι αναμενόμενο ότι θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην οποία δειλά – δειλά εισέρχεται και το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σημειώνεται ότι στο ενεργειακό τοπίο θα προστεθούν αύριο και οι επίσημες ανακοινώσεις του Αμερικανικού κολοσσού Exxon Mobil που στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Λευκωσία θα δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα γεωτρήσεων τους στο πολλά υποσχόμενο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s