ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στο ΦΩΣ τα ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Κινήσεις που στόχευαν στο να ξεκλειδώσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα έγιναν από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσε κατά τις συναντήσεις της 5ης και της 6ης Ιουλίου. Στα δύο έγγραφα που έχει στην κατοχή του και τα αποκαλύπτει σήμερα ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», καταγράφονται οι κινήσεις Αναστασιάδη στη σκακιέρα του Κυπριακού αναζητώντας ανάλογη ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι το έγγραφο το οποίο παρουσίασε έχει ισχύ μόνο εάν γίνονταν αποδεκτές οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και εφόσον οδηγούνταν τα πράγματα σε μια συμφωνία.

Το πρώτο έγγραφο που κατατέθηκε στις 5 Ιουλίου χωρίζεται σε 5 ενότητες: για την ασφάλεια και εγγυήσεις, το εδαφικό, περιουσιακό, πολιτική ισότητα και ίση μεταχείριση των Τούρκων πολιτών.

Από μια πρώτη ανάγνωση είναι εμφανής η προσπάθεια του Ν. Αναστασιάδη να προσεγγίσει τις τουρκικές προτάσεις ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος πως το έγγραφο και οι συμβιβαστικές προτάσεις θα πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν έχουν υποβληθεί σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Το δεύτερο έγγραφο αποτελεί ένα γενικό περίγραμμα της εισήγησης που κατατέθηκε στις 6 Ιουλίου για τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας της Κύπρου. Τα δύο έγγραφα αποκαλύπτονται από τον «Φ» προκειμένου -αφού ήδη η τουρκική, τ/κ πλευρά και τα Ηνωμένα Έθνη τα έχουν- να ενημερωθούν και οι πολίτες, οι οποίοι για δύο μήνες τώρα παρακολουθούν την πολιτική ηγεσία να κονταροχτυπιέται καθημερινά, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της αντιπαράθεσης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να τα δημοσιοποιήσουμε και όχι για να δημιουργήσουμε -όπως μπορεί να λεχθεί- πρόβλημα στη διαδικασία, η οποία ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται και είναι άγνωστο πότε θα επαναρχίσει.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s