ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η εμφάνιση του Πανορμίτη στο Αιγαίο προπομπός για τις εκατόμβες των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει το προσφυγικό στο ΑΙΓΑΙΟ η φιγούρα του ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ πάνω σε πολεμικό σκάφος.

Δεκαπενταύγουστος 2015 δεν γνωρίζαμε ότι σε λίγα 24 ώρα το ΑΙΓΑΙΟ θα πλημμύριζε με πόνο προσφυγιάς αλλά και με πυρήνες μεταφερόμενων τζιχαντιστών που σε λίγο θα πυροδοτούσαν με εκατόμβες αθώων θυμάτων την Ευρώπη.
Μια μεγαλειώδης ανθρώπινη φιγούρα ξεπροβάλλει πάνω από ένα πολεμικό σκάφος.

Τι ήταν;
Η περιγραφή του γεγονότος έγινε δια αρθρογραφίας μας στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν μας μίλησαν για την παρουσία αυτή.

Τότε γράφαμε…
« Πολλές φορές δεν μπορείς να ταιριάξεις την συγκίνηση, την λογική και την έκπληξη.
Αυτό σήμερα συνέβη και σε εμένα όταν ο φίλος μου Αναστάσης ζήτησε να με δει για να μου δείξει κάτι από το προσωπικό του αρχείο φωτογραφιών που τράβηξε φέτος παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας της νήσου Σύμης.
Έτσι και ο ίδιος μου ξεδίπλωσε την εσωτερική του συγκίνηση και έκπληξη.
-παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ βρέθηκα στην Σύμη για να προσκυνήσω του Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη που ευλαβούμαι ιδιαιτέρως.
– η ζέστη του μεσημεριού ήταν ανυπόφορη και μετά το προσκύνημα αποφάσισα να κάνω μια βουτιά στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας.
– μετά την δροσιά της θάλασσας και ενώ ξεκουραζόμουν βλέπω να ¨σκάει μύτη¨ από την δεξιά βραχώδη απόληξη του κόλπου και στο βάθος σε απόσταση ορατή ένα… πολεμικό σκάφος.
-η έκπληξη μου μεγάλη αλλά αποκορυφώθηκε όταν μαζί με τους άλλους λουόμενους είδαμε ότι το σκάφος επιβράδυνε την πορεία του και αμέσως έκανε αναστροφή επί τόπου για να φύγει από την ίδια πλευρά που εισήλθε.
-αποφάσισα τότε να το φωτογραφίσω και να τραβήξω αυτή την σειρά φωτογραφιών .
-έκανα ΠΑΝΑΓΙΑ στην Σύμη και επέστρεψα στην Αθήνα .
-τις φωτογραφίες όμως δεν τις αποθήκευσα αμέσως και τις άφησα μέσα στο κινητό.
-κάποια στιγμή τις αποθήκευσα στον υπολογιστή και από περιέργεια έπαιξα λίγο με την μεγέθυνση για να υποστώ την πρώτη ¨κρυάδα¨… όπως θες πες το ανατριχίλα .
-σε όλες τις φωτογραφίες εμφανιζόταν πάνω από το πολεμικό σκάφος μια πανύψηλη αγέρωχη ανθρώπινη φιγούρα και μάλιστα να κραδαίνει με το δεξί του χέρι προς τα πάνω και με κίνηση προς τα κάτω μια ΡΟΜΦΑΙΑ.

– δες και μόνο σου Κώστα και πες μου αν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ΑΥΤΟΣ;
Ήταν πλέον η δικιά μου σειρά να ανατριχιάσω και να συγκινηθώ.
Σε όλες τις φωτογραφίες απεικονιζόταν η φιγούρα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να κραδαίνει την Ρομφαία του.»

Ανάλογα με την προαίρεση που έχει ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός αυτό.

Όμως μετά από δυο χρόνια και με τα γεγονότα που ακολούθησαν μπορούμε να πούμε ότι ο άγρυπνος φρουρός του ΑΙΓΑΙΟΥ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έβλεπε τι θα γινόταν σε λίγες μέρες στο Αιγαίο, όταν ο Ερντογάν άνοιξε τους κρουνούς των προσφυγικών ροών και περνούσαν πλέον στην Ευρώπη εκτός από ταλαιπωρημένοι άνθρωποι ανάμεσα σε αυτούς και δολοφόνοι που στο επόμενο χρονικό διάστημα έγιναν η αιτία να χαθούν τόσες πολλές αθώες ανθρώπινες ψυχές και με τέτοιο φρικτό τρόπο.

Σήμερα που η ένταση με τους γείτονες ξεπερνάει καθημερινά τις κόκκινες γραμμές , ευχόμαστε ο Αρχάγγελος να περιπολεί τις συνοριογραμμές μας κραδαίνοντας την ρομφαία του εναντίων των επίβουλων σχεδιασμών κομματιασμού της Εθνικής Κυριαρχίας μας.

Κάθε μέρα ο Αρχάγγελος και φύλακας του Ελληνικού Ορθόδοξου Έθνους θαυματουργεί, όπως και με το εν Χωναίς θαύμα του που εορτάζει η Εκκλησία μας στις 6 Σεπτεμβρίου.

«Ώφθης Μιχαὴλ Νώε σω ναώ νέος,
Χώνη ποταμών τὸν κατακλυσμὸν λύων.
Ρουν Μιχαὴλ ποταμών χώνευσε, Νόων άγός, έκτη.»

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

26 replies »

 1. Ο Βαρδάκας είναι ο καλύτερος
  Λέει μόνο αλήθειες
  Έχει πάντα αποδείξεις γιά ότι λέει
  Σέβεται τη κριτική
  Αγαπάει σαν το χριστό τους συνανθρώπους του

  Μου αρέσει!

 2. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΟΧΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ
  ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ- ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΕ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΣΑΙ
  ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ – ΚΟΠΙΑΣΕ
  Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΚΟΒΕΙ ΣΑΝ ΒΑΜΒΑΚΙ

  Μου αρέσει!

  • ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΧΡΙΤΗ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ
   ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
   ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΩ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ
   Πλήθος πιστών από Ελλάδα και εξωτερικό προσελκύει κάθε χρόνο το προσκύνημα του Αγίου Νικολάου «εν Βουνένοις» στο χωριό Βούνενα του Νομού Θεσσαλίας, 25 χλμ. από τη Λάρισα, καθώς από τους κορμούς των δέντρων όπου, κατά την παράδοση, δέθηκε και βασανίστηκε ο Άγιος, ρέει ένα κόκκινο υγρό, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του προσκυνήματος.

   Κάποιοι πηγαίνουν από πίστη, κάποιοι άλλοι από περιέργεια, όμως η ουσία είναι πως, παρά τα όσα θα μπορούσε να υποστηρίξει οποιοσδήποτε, στο σημείο όπου μαρτύρησε ο Άγιος πράγματι ρέει ένα κόκκινο υγρό από τα δέντρα
   ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!!!!

   http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/09/dentra-poy-matwnoyn/
   Δέντρα που «ματώνουν» κάνουν πολλούς να μιλούν για θαύμα

   ΚΑΙΕΙ – ΚΑΙΕΙ Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ

   Μου αρέσει!

 3. Κύριοι του hellasforce γιατί μου σβήσατε το σχόλιο ;
  Αν θέλετε να υπάρχει μονόλογος και όχι αντίλογος να απενεργωποιήσετε γιά όλους τα σχόλια.
  Δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε αμόρφωτος και να ποστάρει ανακρίβειες χωρίς απάντηση και σεις να επιδοκιμάζετε διαγράφοντας τις απαντήσεις.

  Μου αρέσει!

 4. Καλὰ μᾶς δουλεύεις καὶ σὺ, ποὺ βλέπεις τοὺς Συν Ἐλληνες, ἐκτὸς ἄν ἐννοεῖς τοὺς ΣΥΝ(ΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ) Έλληνες.
  Μήπως ζεῖς σὲ παράλληλο σύμπαν; Ἐδῶ μᾶς ἔχει πάρει ὁ διάολος τὴν μάνα καὶ τὸν πατέρα στὴν Ἑλλάδα σὲ λίγο θὰ ψάχνουμε ἕλληνα μὲ τὸ φανάρι τοῦ Διογένη! Καὶ ἄν βροῦμε κανέναν θὰ greenglish, ἀντὶ νὰ τρώγεσαι μὲ τὴν Ἐκκλησία ποὺ κάτι κρατάει ἀκόμη τοὐλάχιστον τὴν γλώσσα καὶ τὴν ἱστορία ποὺ οἱ περισσότεροι τὶς ἔχουν φτύσει. Πιάσε κανέναν νεοέλληνα τοῦ ΟΚ καὶ τῆς ξενομαλάκυνσης νὰ τοῦ μιλήσεις καὶ μετὰ τὰ λέμε, νὰ δεῖς τὶ σιχτίριασμα θὰ σοῦ ρίξει. Συν Ἕλληνες! Αὐτὸ εἶναι σύντομο ἀνέκδοτο.

  Μου αρέσει!

 5. Κοίτα φίλτατε, μη ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων και κατ επέκταση των νέο Ελλήνων όπως εσύ αναφέρεις, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
  Το λιθαράκι, γιά να μη πω τη κοτρόνα, γιά τη κατάντια του Έλληνα, την έβαλε η εκκλησία.
  Αν η εκκλησία περιοριζόταν στα του οίκου της, θα είχε δώσει το καλό παράδειγμα.
  Αντιθέτως με τη στάση της προτρέπει άμεσα και έμμεσα στη διάβρωση της κοινωνίας μας.
  1.Η εκκλησία διαχωρίζει τους ανθρώπους. Τους διαχωρίζει σε χριστιανούς και αλλόθρησκους, τους χριστιανούς σε ορθόδοξους και οικουμενιστές, σε στρέιτ και αδελφές κ.ο.κ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
  2.Η εκκλησία πλουτίζει. Γιά ποιό λόγο ;
  Αυτός είναι ο σκοπός της ; ΓΙΑΤΙ ;
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ.
  Ωραίο παράδειγμα γιά τους νέο Έλληνες.
  Αφού τα τσεπώνει ο παπάς ΜΑΥΡΑ από τα μνημόσυνα, τις κηδείες, τα βαφτίσια, τους γάμους, σου λέει ο νέο Έλληνας εγώ είμαι μ@λ@κας;
  ΆΣΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
  3.Η εκκλησία ελέγχει το υπουργείο παιδείας ;;;;;
  Είμαστε το μοναδικό κράτος της Ε.Ε. που η εκκλησία έχει λόγο στη μόρφωση των παιδίών μας.
  Η κατάντια αυτή έφερε τη παραπαιδεία.
  Συγνώμη πρέπει να κλείσω είχα κι άλλα να σου πω.

  Μου αρέσει!

 6. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ.; (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ : ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ -ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ -ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(;) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΙΠΑ ΔΕΙΧΝΙΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

  Μου αρέσει!

 7. ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ . ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΙΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ . ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ HELLAS FORCE ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΞΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ ΜΟΥ.

  Μου αρέσει!

 8. ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ; ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΚΙΟΛΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ . ΕΙΣΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΕΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 9:55 .ΨΑΞΤΕ.!!!!

  Μου αρέσει!

 9. Δέσποινα ἔχεις δίκιο, ἔτσι εἶναι ὑπάρχει ὄμως πολὺ παραπληροφόρηση καὶ προπαγάνδα στὴν Ἑλλάδα. Ἁκούγεται μόνο ὅτι θέλει τὸ σύστημα ποὺ πολεμάει συστηματικὰ καὶ ὕπουλα τὴν Ἐκκλησία χρόνια τώρα, ὄχι ὅτι καὶ ὁ ἀνώτερος κλῆρος δὲν ἔχει εὐθύνη, ἀλλὰ ἡ Ἐκκλησία κάτι κρατάει ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι ποὺ τὴν βρίζουν, ἄς κάτσουν νὰ σκεφτοῦν λίγο ἔξω ἀπὸ καλούπια καὶ στερεότυπα.
  Θὰ καταλάβουν ὅτι ὅσοι χτυποῦν τὴ Ἑκκλησία ἀπὸ ἔξω καὶ ἀπὸ μέσα, ὅτι στὴν πραγματικότητα πολεμοῦν τὴν ἴδια τὴν Ἑλλάδα, κι ας λένε ὅτι θέλουν.
  Ὅταν τὸ καταλάβουν θὰ εἶναι ἀργὰ γιὰ αὐτοὺς θὰ ἔχουν βάλει τὸν ἐαυτό τους στὴν μεριὰ τῶν ἐχθρῶν τοῦ ἔθνους μας.
  Γι’αὐτὸ συνιστῶ ἀποφυγὴ ἀκροτήτων νηφαλιότητα καὶ σοβαρὴ ἐνημέρωση.

  Μου αρέσει!

 10. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ, στὸ ξαναγράφω.

  «Πιάσε κανέναν νεοέλληνα τοῦ ΟΚ καὶ τῆς ξενομαλάκυνσης νὰ τοῦ μιλήσεις καὶ μετὰ τὰ λέμε, νὰ δεῖς τὶ σιχτίριασμα θὰ σοῦ ρίξει.»

  Κάνε το ὄχι μόνον σὲ ἕναν ἀλλὰ σὲ ἀρκετοὺς, ὅπως τὸ κάνω χρόνια τώρα καὶ θὰ δεῖς τὶ θὰ γίνει, θὰ καταλάβεις ποὺ εἶσαι.
  Αὐτὰ ποὺ γράφεις γιὰ τὰ μαῦρα κι ὅλα αὐτὰ τὰ γνωρίζουμε μὴν νομίζεις, ἀλλὰ ὑπάρχει καὶ ἡ ἄλλη πλευρὰ, ἀλλὰ δὲν θέλεις νὰ τὴν δεῖς, βλέπεις μόνο αὐτὸ ποὺ θέλεις νὰ δεῖς ἢ μᾶλλον βλέπεις τὴν πλευρὰ ποὺ δικαιώνει τὶς ἀπόψεις σου. Ἄν ἀνοίξεις τὰ μάτια σου καὶ δεῖς καὶ τὴν ἄλλη πλευρὰ τότε θὰ καταλάβεις ἀρκετὰ ποὺ τώρα δὲν θέλεις.
  Ὅπως εἶχε πεῖ καὶ ὁ γέροντας Παϊσιος «ἄν εἶσαι μέλισσα πᾶς στὰ λουλούδια, ἄν εἶσαι μῦγα πᾶς στὰ σκ@τὰ» ὑπάρχουν τὰ λουλούδια καὶ τὰ ἄλλα διαλέγεις ποὺ θέλεις νὰ πᾶς. Μὴν παρεξηγήσεις αὐτὸ ποὺ σοῦ ἔγραψα στὸ ἔγραψα γιὰ νὰ καταλάβεις ὅτι ὑπάρχει καὶ ἡ ἄλλη πλευρὰ τοῦ νομίσματος καὶ εἶναι ἡ πιὸ σημαντικὴ πῶς καὶ δὲν τὴν ἔχεις δεῖ!

  Μου αρέσει!

 11. ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ; ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΠΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΤΣΧΑ’Ι’ΜΕΡ; ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ; ΟΜΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑ’Ι’ΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕ’Ι’ΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΚΟΛΛΑΣ; ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΙΧΑ ΦΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΧΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΧΑΖΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ … ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ !!!!!! ΣΥΜΠΙΕΖΕΤΑΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ . ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΩΜΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΟΒΑΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΘΩΜΑ Η ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ . ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ . Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΔΥΚΝΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ .ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΔΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ.

  Μου αρέσει!

 12. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ, ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΙΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΆΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  ΔΕΒ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. ΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΞΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΑΔΕΛΦΟΥΣ» ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
  Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΟΜΗ (ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΟΡΤΕΣ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΞΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΛΛΟ Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΕΓΚΟΛΠΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.
  Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, WICCA, European Congress of Ethnic Religions ΚΛΠ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 Υ.Σ.Ε.Ε.
  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΡΟΠΟΥΣ «ΣΩΣΤΩΝ» ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ. ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Neopagan_movements

  Μου αρέσει!

 13. ΚΥΤΤΑΞΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ HELLENIC ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΤΟ 2002 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!

  ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ;

  Μου αρέσει!

 14. Κε Θωμά κατανοώ τι θέλετε να πείτε, αλλά το κράτος πρέπει :
  · Να απαιτήσει τον άμεσο και πλήρη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και να διεκδικήσει την ανεξαρτητοποίηση και το σεβασμό της προσωπικής πίστης από τους εμπόρους της πίστης δηλαδή από το ιερατείο και την επιχείρηση εκκλησία.
  · Να αποστασιοποιηθεί από τις εκκλησίες και τα χρυσοφόρα «ιερά μυστήρια», να αποδυναμώσει το ιερατείο από κάθε εξουσία και να οδηγήσει όσους έντιμους λαϊκούς κληρικούς στην μαζική έξοδο διαμαρτυρίας από αυτό το σύστημα, το οποίο ως σύστημα υποκρισίας, φόβου, πνευματικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής εκμετάλλευσης το καθιστά δυνάστη των φτωχών και των ανήμπορων συνανθρώπων μας και υπηρέτη κάθε καταπιεστικής και εκμεταλλευτικής εξουσίας.
  · Να αποστασιοποιηθεί από κάθε θρησκευτικό-σκοταδιστικό μύθο και από κάθε εξουσία.
  · Να πάψουμε να είμαστε οπαδοί και καταναλωτές πνευματικών και υλικών σκουπιδιών και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αποδείξουμε ο καθένας μας, ως άτομο και όλοι μαζί ως Λαός, πως δεν είμαστε απλά η «πηγή της εξουσίας» που ξεδιψάει τους μικρούς και τους μεγάλους, τους ντόπιους και τους ξένους εκμεταλλευτές μας και μας καταδικάζει στη μιζέρια, ως άτομα, ως Λαό και ως χώρα.

  Μου αρέσει!

 15. ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΩΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΑΦ ΕΝΟΣ ΜΕΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΜΝΙΟ. ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ: 1) ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ; Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ- ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟΣ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ -ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ – ΤΟΝ ΛΩΤ ΤΗΝ ΡΟΥΘ – ΤΗΝ ΑΓΑΡ -ΤΟΝ ΑΒΕΣΑΛΩΜ -ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ -ΤΟΝ ΣΑΜΨΩΝ Κ. Λ. Π. ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ Π Λ Υ Σ Η Ε Γ Κ Ε Φ Α Λ Ο Υ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΦΕΡΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΛΕΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΩΝΙΣΑΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ; ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΙ ΕΒΡΑΙΩΝ;;;;;;;;;;;) ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΩΓΥΓΟΥ, ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΡΔΑΝΟΥ; ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΕΡΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ; Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΓΥΓΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ 11835 Π.Χ. ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ
  ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΥΜΝΟ . ΔΙΔΑΧΘΗΚΕΣ ΕΣΥ Η’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΩΣΑ’Ι’ΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ; (ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΑ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ) 2) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΊ΄ΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ . ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟ. 3) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ. Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΔΥΝΕΣ…. ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ . ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Ε Π Ε Τ Ρ Α Π Η ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΑ ΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ; 4) ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΞΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ΓΙΑΤΙ ΑΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΞΕΚΟΨΑΝ; 5) ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ Γ Ι Α Τ Ι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 6)ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΩΜΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΕΡΕΙΣ -ΤΗΛΕΜΑ’Ι’ΝΤΑΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ. ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕ’Ι’ΣΤΗ ΝΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΜΟΝΟΝ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ . (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ( ΑΦΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ . ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ -ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ – ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΟΥΝ -ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ (ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ) . ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Μου αρέσει!

 16. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ HELLAS FORCE ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ 2) ΚΟΨΑΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ; ΑΝ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

  Μου αρέσει!

 17. Τα δελφικά παραγγέλματα αν τα γνωρίζαμε και τα είχαμε ως τρόπο ζωής τίποτε από όλα αυτα που ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ δεν θα είχε συμβεί.Για αυτό φρόντισαν πρώτα να μας κάνουν αγράμματους, αμαθείς, και εξοργιστικούς απέναντι σε όσους ήθελαν να μας μάθουν κάτι.
  Καλόν είναι να στραφούμε ξανά στην φιλοσοφία των προγόνων μας.

  α) Έπου Θεώ …. να ακολουθείς τον Θεό

  β) Νόμω πείθου…. να είσαι νομοταγής

  γ) Θεούς σέβου… να σέβεσαι τους Θεούς

  δ) Γονείς σέβου… να σέβεσαι τους γονείς σου

  ε) Ηττώ υπέρ δικαίου… να μάχεσαι για το δίκαιο , το καλό, το σωστό, το χρήσιμο

  στ) Γνώθι μαθών… να αποκτάς γνώση , να γνωρίζεις από τις εμπειρίες

  ζ) Ακούσεις νόει… να αντιλαμβάνεσαι με τα μάτια του νού

  η) Σ’ αυτόν ίσχε… να συγκρατείς τον εαυτό σου αυτόέλεγχος , αυτοπειθαρχία

  θ)Φρονεί θνητά… να «σκέφτεσαι»ι πάντα ως θνητός

  ι) Εσίαν τίμα… να τιμάς το σπίτι σου

  ια) Άρχε σε αυτού… να εξουσιάζεις τον ευατό σου αυτοπειθαρχία

  ιβ) Φίλοις βοήθει… τον φίλο πάντα να βοηθάς

  ιγ) Θυμού κράτει… να συγκρατας τον θυμό σου αυτοπειθαρχία

  ιδ) Φρόνησιν άσκει… να καλλιεργείς το φρόνημά σουιε) Πρόνοιαν τίμα… να εκτιμάς την βοήθεια από όπου προέρχεται

  ιστ) Όρκω μη χρώ… να μην δίδεις όρκο

  ιζ) Φιλίαν αγάπα… την φιλία να επιδιώκειςιη) Παιδείας αντέχου… να υπομένεις τις δυσκολίες της μόρφωσης

  ιθ) Δόξαν δίωκε… να επιδιώκεις (την δόξα ή) να μάθεις διαφορετικές γνώμες

  κ) Σοφίαν ζήτει… να είσαι φιλομαθής φίλος της σοφίας κα) Καλόν το λέγε… να λέγεις το ορθό, το δίκαιο, την αλήθεια

  κβ) Ψέγε μηδένα… μήν κατακρίνεις κανένα

  κγ) Επαίνει αρετή… να επαινείς την αρετή

  κδ) Πράττε δίκαια… να είσαι δίκαιος στα έργα σου

  κε) Φίλοις ευνόει… να ευνοείς τις προσπάθειες των φίλων

  κστ) Εχθρούς αμύνου… να αμύνεσαι πάντα από τους εχθρούς σου

  κζ) ευγένειαν άσκει… να είσαι ευγενικός κη) Κακίας απέχου… να απέχεις από κακίες

  κθ) Κοινός γίνου… να είσαι κοινωνικός

  λ) Ίδια φύλαττε… να προστατεύεις τα δικά σου

  λα) Αλλοτρίων απέχου… να απέχεις από κακίες, δολοπλοκίες

  λβ) Εύφημος ίσθι… να είσαι ήπιος χαρακτήρας

  λγ) Άκουε πάντα… να ακούς τα πάντα

  λδ) Φίλω χαρίζου… να είσαι πάντα διαθέσιμος στους φίλους σου

  λε) Χρόνου φείδου… να εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο

  λστ) Όρα το μέλλον… να σκέφτεσαι το μέλλον σου

  λζ) Ύβριν μίσει… να είσαι εχθρός της ύβρεως

  λη) Ικέτας αιδού… να έχεις ηθικούς φόβους, φραγμούς

  λθ) Υιούς παίδευε… να δώσεις μόρφωση στα παιδιά σου στους γιούς σου

  μ) Έχουν χαρίζου… να χαρίζεις

  μα) Δόλου φοβού… να αμυνεσαι από δολοπλοκίες και φαύλους ανθρώπους

  μβ) Ευλόγει πάντας… να μιλάς με ωραίο τρόπο

  μγ) Φιλόσοφος γίνου… να επιδιώκεις την σοφία και να γίνεις φίλος της

  μδ) Όσια κρίνε… δίκαια να κρίνεις

  με) Γνούς πράττε… να γνωρίζεις αυτό που κάνεις, αυτογνωσία

  μστ) Φόνου απέχου… να μην φονεύσεις

  μζ) Εύχου δυνατά… να εύχεσαι αληθινά όχι προσποιητά

  μη) Σοφοίς χρω… να δίδεις την σοφία σου στους συνανθρώπους σου

  μθ) Ήθος δοκίμαζε… να κάνεις αυτοκριτική να είσαι ηθικός

  ν) Λαβών απόδος… όταν λαμβάνεις να δίνεις

  να) Υφορώ μηδένα… κανέναν να μην υποβλέπεις

  νβ) Τέχνη χρω… να δίνεις την τέχνη σου για χρήση

  νγ) Ο μέλλεις δος… να δίνεις φροντίδα σε όσους έχουν την ανάγκη, εθελοντισμός

  νδ) Ευεγερσίας τίμα… να τιμάς όσους σε ευεργετούν

  νε) Φθόνει μηδενί… κανέναν μην φθονείς ζηλεύεις ή να θέλεις το κακό του

  νστ) Φυλακήν πρόσεχε…να είσαι προσεχτικός και να αποφεύγεις την παρανομία

  νζ) Ομοίοις χρω… τους όμοιους σου να δίνεις

  νη) Διαβολήν μίσει… να μην είσαι κακός να αποφεύγεις την μοχθηρία

  νθ) Δικαίως κτω… ότι αποκτάς να το κάνεις τίμια

  ξ) Αγάθους τίμα… να εκτιμάς τις καλές πράξεις των άλλων

  ξα) Κριτήν γνώθι… να γνωρίζεις εκείνον που θα σε κρίνει

  ξβ) Γάμους κράτει… να σέβεσαι τον γάμο σου

  ξγ) Τύχην νόμιζε… να έχεις υπ όψιν το τυχαίο που θα συμβεί πρόληψη

  ξδ) Εγγύην φεύγε… μην εγγυάσαι εύκολα για κάτι ή κάποιον

  ξε) Πάσι διαλέγου… να μιλάς σε όλους ξστ) Ελπίδα αίνει… να δοξάζεις την ελπίδα

  ξζ) Δαπανών άρχου… να μην υπερβάλεις στις δαπάνες σου, όχι σπάταλος

  ξη) Κτώμενος ήδου… να ευχαριστιέσαι όταν αποκτάς με δίκαιο τρόπο

  ξθ) Αισχύνην σέβου… αυτοσεβασμός

  ο) Χάριν εκτέλει… να κάνεις χάρες με σύνεση

  οα) Ευτυχίαν εύχου… να ευτυχείς να βλέπεις θετικά την πορεία σου, αισιοδοξία

  οβ) Τύχην στέργε… να συμφωνείς με την τύχη σου

  ογ) Ακούων όρα… όταν ακούς να βλέπεις

  οδ) Εργάζου κτητά… όταν εργάζεσαι αποκτάς εργατικότητα

  οε) Έριν μίσει… να μισείς τις φιλονικίες

  οστ) Όνειδος έχθαιρε… να εχθρεύεσαι την κατάκριση

  οζ) Γλώσσαν ίσχε… να συγκρατείς την γλώσσα σου

  οη) Ύβριν αμύνου… να μην υβρίζεις

  οθ) Κρίνε δίκαια… να είσαι δίκαιος στην κριτική σου

  π) Χρώ χρήμασι… με σύνεση να χρησιμοποιείς τα χρήματά σου όχι σπατάλες

  πα) Αδωροδόκητος δοκίμαζε… να μην δωροδοκείσαι-δωροδοκείς για προσωπικά οφέλη

  πβ) Αιτιώ παρόντα… να αιτιολογείς όσα σου συμβαίνουν

  πγ) Λέγε ειδώς… να διακρίνεις την ομιλία σου

  πδ) Βίας μη έχου… να αποφεύγεις να είσαι βίαιος

  πε) Αλύπως βίου… να επιδιώκεις να ζείς χωρίς λύπες

  πστ) Ομίλει πράως… να είσαι ήρεμος στην ομιλία

  πζ) Φιλοφρόνει πάσιν… όλους να τους αγαπάς

  πη) Υιοίς μη καταθάρρει… μήν αποκαρδιώνεις τα παιδιά σου

  πθ) Γλύττης άρχε… να κυριαρχείς στην γλώσσα σου

  S) Σ’ αυτόν ευ ποιεί… να κάνεις ότι καλύτερο δια τον ευατό σου

  Sα) Ευπροσήγορος γίνου… να παρηγορείς

  Sβ) Αποκρίνουν εν καιρώ… να αφήνεις περιθώρια χρόνου πριν αποφασίσεις οριστικά

  Sδ) Πράττε αμετανοήτως… δια καλές πράξεις να μην μετανιώνεις

  Sε) Αμαρτάνων μετανόει… να μετανοείς για τις ανομίες σου

  Sστ) Οφθαλμού κράτει… να ελέγχεις ότι βλέπεις, όχι ηδονοβλεψίες

  Sζ) Βολεύου χρήσιμα… με καλό τρόπο να επιβιώνεις

  Sη) Επιτέλει συντόμως… να πληρώνεις αμέσως

  Sθ) Φιλίαν φύλαττε… να κρατάς και διαφυλάτεις την φιλία σου

  ρ) Ευγνώμων γίνου… να ευγνωμονείς τους ευεργέτας σου

  ρα) Ομόνοιαν δίωκε… να επιδιώκεις την ομόνοια

  ρβ) Άρρητα μη λέγε… τα μυστικά μην αποκαλύπτεις προδίδεις

  ργ) Το κρατούν φοβού… να σέβεσαι τον ανώτερο

  ρδ) Καιρόν προσδέχου… να δέχεσαι τον χρόνο

  ρε) Έχθρας διάλυε… να διαλύεις εχθρότητες

  ρστ) Γήρας προσδέχου… να δέχεσαι τα γηρατειά

  ρζ) Επί ρώμη μη καυχώ… μη καυχιέσαι για τη δύναμη σου

  ρη) Ευφημίαν άσκει… να έχεις τιμή στην κοινωνία

  ρθ) Απέχθειαν φεύγε… την κακία να αποφεύγεις

  ρι) Πλούτι δικαίως… να πλουτίζεις με δίκαιο τρόπο

  ρια) Δόξαν μη λείπε… να μην υποτιμάς την δόξα

  ριβ) Κακίαν μίσει… την κακία να αποφεύγεις

  ριγ) Κινδύνευε φρονύμως… με σύνεση και λογική να κινδυνεύεις

  ριδ) Χρησμούς θαύμασε… να εκτιμάς τους χρησμούς που σου δίνουν

  ριε) Ους τρέφεις αγάπα… να αγαπάς την οικογένειά σου

  ριστ) Απόντι μη μάχου… τον απόντα μη μάχεσαι μην κακολογείς

  ριζ) Πρεσβύτερον αιδού… να σέβεσαι τον ανώτερο σε ηλικία βαθμό

  ριη) Νεώτερον δίδασκε… να μεταδίδεις την γνώση στους νεότερους εις την ηλικία

  ριθ) Πλούτω απίστει… μην έχεις «θεό» τον πλούτο

  ρκ) Σε αυτόν αιδού… να είσαι σεμνός όχι δούλος των παθών σου

  ρκα) Μη άρχε υβρίζων… μήν διακατέχεσαι από ύβρεις

  ρκβ) Προγόνου στεφάνου… να τιμάς τους προγόνους σου

  ρκγ) Επι νεκρω μη γέλα… να σέβεσαι τους νεκρούς

  ρκδ) Ατυχούντι συνάχθου… ενωμένος με άτυχο να είσαι, να παίρνεις το μέρος του αδυνάτου

  ρκε) Χαρίζου ευλαβώς… λογικά και με σέβας να χαρίζεις

  ρκστ) Εξ’ ευγενών γέννα… να προσπαθείς να συγγενεύσεις με καλούς ανθρώπους

  ρκζ) Επαγγέλου μηδενί… μη διατάζεις κανένα

  ρκη) Τύχη μη πίστευε… μην είσαι έρμαιο της τύχης σου τυχοδιώκτης

  ρκθ) Τελεύτα άλυπος… να επιβιώνεις χωρίς λύπες

  ρκλ) Μέτρον άριστον… ότι κάνεις να το κάνεις με μέτρο άνευ ακροτήτων

  ρλα) Αδικείαν μίσει… να μισείς την αδικία

  ρλβ) Ευσέβειαν φύλαττε… να είσαι ευσεβής

  ρλγ) Ηδονής κραττείν… να μή είσαι ηδονολάτρης, ηθικοί φραγμοί όρια αυτοέλεγχος

  ρλδ) Βίαν μηδέν πράττειν… να μη είσαι υπερβολικά βίαιος σε τίποτα

  ρλε) Τέκνα παιδεύειν… μάθε στα παιδιά σου την αληθινή ζωή από νωρίς

  ρλστ) Μη θρασύνου… να μη ν είσαι θρασύς

  ρλζ) Νόμοις πείθου… να είσαι νομοταγής πολίτης

  ρλη) Μελέτει το παν… να μελετάς τα πάντα

  ρλθ) Γαμείν μέλλον καιρόν γνώθι… να παντρεύεσαι την κατάλληλη στιγμή

  ρμ) Μη επί παντί λύπου… μην λυπάσαι για κάθε τι

  ρμα) Πίνων αρμόζες… όταν πίνεις να είσαι συγκρατημένος , η μέθη είναι ύβρη

  ρμβ) Πέρας επιτελεί μη αποδειλιών… μην διστάζεις να τελειώσεις ότι άρχισες

  ρμγ) Το συμφέρον θηρώ… να κυνηγάς το καλό σου

  ρμδ) Θνήσκε υπερ Πατρίδος… να πεθαίνεις δια την πατρίδα σου όταν χρειασθεί

  ρμε) Τω βίω μάχου… η ζωή είναι διαρκής αγώνας μάχη

  ρμστ) Ευ πάσχε θνητός… να υπομένεις ότι συμβεί, είσαι θνητός

  ρμζ) Παις ων κόσμιος ίσθι, ηβών εγκρατής ,μέσος δίκαιος, πρεσβύτερος σοφός… παιδί να είσαι κόσμιος, έφηβος εγκρατής ,άνδρας δίκαιος, γέροντας σοφός

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s