BREAKING NEWS

Μακρόν και Τσίπρας στο Λόφο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Στα συντρίμμια της Ελλάδας η ωδή στην Ευρώπη… (βίντεο)


Από το Λόφο που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον Οκτώβρη του 1838 μίλησε για τη ΔΙΧΟΝΟΙΑ που τρώει τις σάρκες του ελληνικού Έθνους, Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν για την αλλαγή και τη σωτηρία της ΕΥΡΩΠΗΣ και της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ…

Ο Γάλλος Πρόεδρος υποκλίθηκε και αποθέωσε το ελληνικό πνεύμα και την αρχαία Ελλάδα και με συνεχείς αναφορές στον ελληνικό πολιτισμό στηλίτευσε τη σύγχρονη Ευρώπη και τις επιλογές της, που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Ο χαιρετισμός του Μακρόν από την Πνύκα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (βίντεο)

Ήταν μια καλά δομημένη ομιλία με εξαιρετικά ενδιαφέροντα σημεία, ιδίως όσον αφορά τις γαλλικές προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η Ευρώπη, όπως και για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι ότι η σύγχρονη Ελλάδα και τα άμεσα προβλήματά της, ελάχιστα (έως καθόλου) αναφέρθηκαν, τόσο από τον Εμανουέλ Μακρόν, όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Ικανοποίηση στο Μαξίμου, βλέπουν συγκλίσεις

Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ευρώπη» (βίντεο)

Παυλόπουλος, Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο: Το μήνυμα του ΠτΔ σε Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία (βίντεο)

Επίσκεψη Μακρόν 🇬🇷🇫🇷 : Κάλυψη προδιαγραφών BBC από την ΕΡΤ! Εύγε. @ERTsocial

Η Μπέτυ (Περιστέρα) και η Μπριζίτ (Ρότσιλντ) στον Ιερό Βράχο… (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΑΚΡΟΝ » Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και το ΔΝΤ να μην προβάλλει νέους όρους» (LIVE – ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοί είναι 50 Έλληνες επιχειρηματίες που θα συναντήσουν τον Μακρόν

Οι ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ…. Μια ΑΛΗΘΕΙΑ που Θ Α Β Ο Υ Ν….

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Εμάνουελ Μακρόν…. (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

LIVE…. Ο ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον Ολάντ μας κοροϊδεύει και ο Μακρόν: Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει υψηλό τίμημα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ζήτησε από τον ΜΑΚΡΟΝ την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ…. Ξεπούλησαν τον “Ερημίτη”… Σε ΚΙΝΔΥΝΟ η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Πατρίδας….

Ο Εμάνουελ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο… (ΦΩΤΟ)

Ο Εμάνουελ Μακρόν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

Ο ΜΑΚΡΟΝ…. ΓΛΥΦΕΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ενώ Έρχεται να ΑΡΠΑΞΕΙ ΠΛΟΥΤΟ για λογαριασμό του Αφεντικού Του

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ MACRON (ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ)…..

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Την ανάγκη να προωθηθεί ο διάλογος για «ένα νέο συμβόλαιο Δημοκρατίας στην Ευρώπη» ώστε να επανέλθουν η αλληλεγγύη και η ισονομία μεταξύ κρατών και μεταξύ των πολιτών τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στην Πνύκα προλογίζοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν.

Η Ευρώπη πρέπει να μεταβληθεί σε θεσμό οικονομικής και πολιτικής αλληλεγγύης ,είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίος ο εκδημοκρατισμός της ευρωζώνης και ο περιορισμός των κινδύνων μεταξύ της ευρωζώνης.

Μπορούμε να πετύχουμε τη δημοσιονομική ενοποίηση εφόσον πετύχουμε την πολιτική και οικονομική ενοποίηση, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Τάχθηκε υπέρ της θέσης Μακρόν υπό προϋποθέσεις για κοινό υπουργό Οικονομικών με δημόσια λογοδοσία αλλά πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε και υπουργό κοινωνικής Δικαιοσύνης και κοινοβούλιο της Ευρωζώνης.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στη γενέτειρα της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της Γαλλίας. Υποδεχόμαστε τον Εμ. Μακρόν στην Πνύκα, στον τόπο που η Δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα, εδώ που δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο από τα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού, η Αθηναϊκή Δημοκρατία.
Απαιτείται η δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης, με την παρακαταθήκη της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ισότητας, Ισονομίας. Ισότητα μεταξύ των πολιτών αλλά και μεταξύ των κρατών. Η πρόσφατη οικονομική κρίση μετεξελίχθηκε σε κρίση Δημοκρατίας και απομάκρυνε την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αξίες.
Περάσαμε, με ταχύτητα μεγάλη, από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη των τραπεζών, των μεγάλων συμφερόντων και των τεχνοκρατών.
Αυτή την Ευρώπη πρέπει να την αλλάξουμε. Είναι η πολιτική και ηθική υποχρέωση της δικής μας γενιάς Εμανουέλ. Σε ένα κόσμο που μεταμορφώνεται η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να επιζήσει.
Δημοκρατική επανεκκίνηση της Ευρώπης να έχει ως αφετηρία την Ευρωπαϊκή οικονομική ένωση. Ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει όσο δεν μετασχηματίζεται σε οικονομική ένωση. Η Ευρωζώνη θα πρέπει να μετατραπεί από θεσμό ενισχυμένης συνεργασίας σε θεσμό ενισχυμένης αλληλεγγύης.
Μόνο στηριγμένη στους πολίτες της εργασίας και της δημιουργίας θα μπορέσει η Ευρώπη να παίξει το ρόλο που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες.

Χρειαζόμαστε περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίος ο εκδημοκρατισμός της Ευρωζώνης.
Πρέπει και μπορούμε να τολμήσουμε βήματα πολιτικής εμβάθυνσης και στην κοινωνική πολιτική.
Πρέπει & μπορούμε να ενισχύσουμε αποφασιστικά το θεσμικό πλαίσιο της δημοκρατίας, του ελέγχου, της λογοδοσίας προς στους ευρωπαίους πολίτες.
Πρέπει και μπορούμε να δώσουμε την ειρηνική μάχη για να αλλάξουμε την Ευρώπη. Αξίζει το κόπο να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε»

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

«Πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία» ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στα ελληνικά.
Συνεχίζοντας στην ελληνική, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι μεγάλο προνόμιο που παίρνω το λόγο εδώ σ’ αυτό το σημείο και συνέχισε «ευχαριστώντας θερμά» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω αν τα χειροκροτήματα σας είναι αν θέλετε να συνεχίσω στα ελληνικά ή επειδή προσπάθησα.
Θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή στις γαλλικές ακτές. Εδώ στην Πνύκα επινοήθηκε το σύγχρονο κράτος. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε κάνει; γιατί εδώ οι Αθηναίοι αποφάσισαν ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται καλύτερα από τους πολλούς.
Εδώ στην Πνύκα υπήρχε ελεύθερος διάλογος, αντίλογος. Στην Ευρώπη σήμερα η εμπιστοσύνη, η εθνική κυριαρχία απειλούνται. Η λεγόμενη ελληνική κρίση δεν είναι μια κρίση που αφορά την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ευρώπη οικοδομήθηκε ξεπερνώντας αποτυχίες και πολέμους. Η Ευρώπη είναι μεταμόρφωση. Η παλαιά τάξη διαλύεται, κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η καινούργια τάξη. Χώρες που θεωρούσαμε κυρίαρχες υποχωρούν και νέες εμφανίζονται… Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να είναι ασφαλές λιμάνι που θα μιλάμε για Δικαιοσύνη. Να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη. Να ξεκινήσουμε με κριτική.

Η Ευρώπη ή θα διαλυθεί ή θα ανάκαμψει. Μια νέα Ευρώπη που θα στηρίζεται σε αυστηρή κριτική. Πρέπει να τη βελτιώσουμε. Όχι την τεχνοκρατία, την γραφειοκρατία. Πρέπει να ξαναβρούμε την πρώτη δύναμη της Ελπίδας. Δημοκρατία, Κυριαρχία και Εμπιστοσύνη είναι οι αρχές που πρέπει να ανακτήσουμε. Η πραγματική κυριαρχία πρέπει να οικοδομηθεί μέσα στην Ευρώπη.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με τόλμη. Ισχυρή διακυβέρνηση στην Ευρώπη, με Κοινοβούλιο της Ευρώπης. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία.
Θέλουμε να ζήσει η Ευρώπη. Θέλουμε αυτό που σήμερα σιγά σιγά διαλύεται με παράλογο τρόπο θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να επανέλθουμε στην Εθνική Κυριαρχία και τη Δημοκρατία. Αυτός ο οδικός χάρτης που θα προτείνω δεν θέλω να είναι μια συνθήκη που θα διαπραγματευτούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε μια κλειστή αίθουσα. Προτείνω μια νέα μέθοδο. Από την αρχή του 2018 να υποβάλλουμε στους ευρωπαϊκούς λαούς τους νέους στόχους. Να υπάρχουν δημοκρατικές συνελεύσεις, διαβουλεύσεις και οι λαοί να συζητήσουν ποια Ευρώπη θέλουν.
Επιτέλους μπορούμε να συζητήσουμε ευρωπαϊκούς εκλογικούς καταλόγους. Χρειαζόμαστε περισσότερη Δημοκρατία. Να φτιάξουμε ένα Κοινοβούλιο της Ευρωζώνης και δημοκρατικούς κανόνες για όλους αυτούς που παίρνουν αποφάσεις. Ευρωπαϊκή αρχή δεν είναι να λατρεύει κανείς τους κανόνες αλλά να επανέλθουμε στη Δημοκρατία. Να επανέλθουμε στην ουσία της ευρωπαϊκής περιπέτειας, τις πεποιθήσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας. Θα πρέπει να ξαναβρούμε αυτή την κατεύθυνση για να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη.

Το θαύμα ότι γεννήθηκε εδώ στην Πνύκα, κάτι που μας ανήκει. Η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας είναι ένας καθρέφτης της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Υπάρχει μια κρυφή Ελλάδα που βρίσκεται στην καρδιά όλων των ευρωπαίων ανθρώπων και αυτή η κρυφή Ελλάδα είναι κάτι που μας ξεπερνά. Υπάρχει ευρωπαϊκό πρότυπο. Είναι κάτι που μας ενώνει, η Ευρώπη της λογοτεχνίας, των καφενείων, της συζήτησης. Αυτό που μας ενώνει είναι ο Πολιτισμός μας. Υπάρχουν κοινές αξίες.
Πρέπει να υπερασπιστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, το κοινό μας μέλλον.
Πολύ σύντομα να ξεκινήσουμε μια ευρωπαϊκή συνέλευση για την πολιτιστική μας κληρονομιά και προτείνω αυτή η συνέλευση να ξεκινήσει από την Αθήνα. Πέρα από τους διαχωρισμούς και τις διαιρέσεις πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε όλοι μαζί, να ξαναδούμε τους κανόνες για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Κυριαρχία, Δημοκρατία, Πολιτισμός αυτές είναι οι αρχές που πρέπει να δώσουμε στους νέους. Μια Ευρώπη που θα στηρίζεται όχι στις αποτυχίες αλλά στην επιτυχία. Στηρίξτε τη φιλοδοξία για μια Ευρώπη πιο ισχυρή.
Ας αφήσουμε το θαύμα να συμβεί.

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s