EDITORIAL

Οσοι απαξιώνουν την επίσκεψη Μακρόν είναι ίδιοι μ’αυτούς που προτίμησαν το Φέσι το 1453 κι έφεραν 400 χρόνια σκλαβιάς

tsipras-macron1netakias

Ο Μακρόν δεν είναι, ούτε άγγελος, ούτε άγιος, αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Είναι τραπεζίτης, φλερτάρει με τον νεοφιλευθερισμό, δεν είναι όμως σίγουρο κι αυτό αν δεν δούμε τα έργα του.

Αλλά δεν είναι Λε Πεν, που ήθελε μια κλειστή εσωστρεφή και ακραία Γαλλία και φυσικά να απομονώσει την Ελλαδα, όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες της Αυστριακοί και βαλκάνιοι όταν έκλειναν τα σύνορα με την χώρα μας.

Αλλά, από το να ξέρουμε ποιος είναι απέναντι μας, μέχρι να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και να απαξιώνουμε αυτή την επίσκεψη, για να γίνουμε γενίτσαροι του Σοιμπλε είναι η ίδια απόσταση που είχαν αυτοί που προτίμησαν το Οθωμανικό Φέσι από την Τιάρα.

Γιατί όσο κακοί και να ήταν οι Ευρωπαίοι, θα ζούσαμε και στην Ελλάδα την αναγέννηση, έστω και ως υποτελείς, παρά να μείνουμε 400 χρόνια πίσω από την Ιστορία, όταν οι άλλοι προόδευαν με τα Ελληνικά φώτα του πολιτισμού μας.

Ο Μακρόν επέλεξε την Ελλάδα, να ορίσει ξανά την θέση της Γαλλίας στην Ευρώπη, ως αντίβαρο της Γερμανίας. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, από μόνο του. Οχι γιατί οι Γάλλοι δεν κοιτούν το συμφέρον τους όπως οι Γερμανοί, αλλά γιατί οι Γάλλοι χρειάζονται εμάς και κάθε άλλη ψήφο στην Ευρώπη για να επαναφέρουν την πολιτική τους επιρροή. Και όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται επανίδρυση και επαναπροσδιορισμό της Ευρώπη, ωστε να γίνει από Γερμανική Ευρώπη μια Ευρώπη των λαών.

Ετσι έχουμε από την μια το σκοτάδι της Γερμανικής Ευρώπης, και από την άλλη την ευκαιρία να την αλλάξουμε, ανεξαρτήτως των προθέσεων ή των προσδοκιών που έχει η Γαλλία, κάθε αλλαγή, σε σχέση με την στασιμότητα, είναι προς όφελος μας.

Για παράδειγμα το Eurogroup, το οποίο το ανέφερε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του. Από ένα forum των υπουργών οικονομικων, χωρις ΚΑΜΙΑ δημοκρατική νομιμοποίηση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έλεγχο από το Ευρωκοινοβούλιο έχει γίνει ο δύναστης, όντας το μακρύ χέρι του Σοιμπλε. Μερικοί άνρθωποι σαν τον Νταϊσελμπλουμ, αποφασίζουν σε κάθε συνεδριάση, για τον αν θα σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτι, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, ακόμη κι αν αποτυχαίνει διαρκώς (ωφελώντας πάντα την Γερμανία βεβαίως)

Για να αλλάξει η αυτή η Ευρώπη, πρέπει πρώτα να ζυμωθούν οι συμμαχίες, ο κάθε ένας για το δικό του συμφέρον, θεμιτό πάντα, αλλά η αρχή έγινε και έγινε από την Πνύκα και αυτό το έγραψε η Ιστορία.

Μια απλή ματιά στις ειδήσεις για το ποιοι δυσανασχετησαν και προσπάθησαν να απαξιώσουν την επίσκεψη και θα δείτε και μόνοι σας ολους εκείνους τους γερμανοτσολιάδες που από το 2010 σκούζουν «Βαστα Σοιμπλε»

ΥΓ-Να πούμε και το πόσο αντιπαρέρχονται οι γερμανοτσολιάδες, την διάφημιση στον Τουρισμό μας και τις επιχειρηματικές γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν από την επίσκεψη

2 replies »

 1. Ότι να με!
  Τέτοια ευκαιρία δεν χάνεται!
  Μπράβο κάνετε καλή δουλειά & οι μεν & οίδε.
  Καθρεφτάκια για ιθαγενείς πότε θα πάρουμε ;
  Ξέχασα πρώτα το ξεπούλημα και μετά, να πληρώσουν και τους «δημοσιογράφους».

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s