ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! OI ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ!!!

Το κοινό πλανάται και παραπλανάται από τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών, σχετικά με τη σύνδεσή τους με θανατηφόρες ασθένειες. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό σκάνδαλο, που οι επιστήμονες συγκρίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις του με τις αντίστοιχες παραπλανήσεις που έγινα στην πρόσφατη ιστορία από τις καπνοβιομηχανίες.

Όσοι αγαπούν την κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο, δεν γνωρίζουν τους τρομακτικά πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τους συντάκτες μιας μελέτης που δείχνει ότι οι σχετικοί κίνδυνοι λόγω αλκοόλ έχουν «στρεβλωθεί ή παραποιηθεί» σε εννέα από τις 10 ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις που χρηματοδοτούνται από το λόμπι των εταιρειών κολοσσών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι περίπου το 4% των νέων περιπτώσεων καρκίνου ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να στηριχθεί στην κατανάλωση οινοπνεύματος, κάτι που αποτελεί πλέον καθιερωμένο κίνδυνο, χωρίς ωστόσο να επισημαίνεται.

Οι εκστρατείες που ενθαρρύνουν τους πότες να είναι «ενήμεροι» για την πρόσληψή αλκοόλ δεν φτάνουν τόσο μακριά ώστε να τονίσουν τους κινδύνους, ισχυρίζονται οι ακαδημαϊκοί.

Ορισμένοι έμποροι έχουν κατηγορηθεί για άρνηση οποιασδήποτε συσχέτισης των οινοπνευματωδών ποτών με την εμφάνιση καρκίνου και άλλους σοβαρούς κινδύνους.

Η μελέτη της σχολής LSHTM στο Λονδίνο και του ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας εξέτασε τους ιστοτόπους και τον τρόπο με τον οποίο συζήτησαν τους κινδύνους για την υγεία.

Όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Drug and Alcohol Review, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2016, 30 εταιρείες υποβαθμίζουν σημαντικά τον κίνδυνο.

«Η πιο συνηθισμένη προσέγγιση είναι η παρουσίαση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου ως εξαιρετικά πολύπλοκη, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σύνδεση μεταξύ τους», αναφέρει η έκθεση.

«Άλλοι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση υπάρχει ή ισχυρίζονται ανακριβώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά τη μέτρια κατανάλωση. Επίσης αναφέρεται ένα ευρύ φάσμα πραγματικών και δυνητικών παραγόντων κινδύνου, παρουσιάζοντας έτσι το αλκοόλ ως έναν από τους πολλούς κινδύνους». Και ως εκ τούτου ρίχνουν στάχτη στα μάτια των καταναλωτών.

Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι κάποιες βιομηχανίες μέχρι το σημείο απόλυτης άρνησης για το ότι υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για ελαφρά ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

«Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του εντέρου, αλλά οι συσχετισμοί παραλείφθηκαν ή απαλείφθηκαν», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Mark Petticrew, καθηγητής δημόσιας υγείας, δήλωσε ότι ο κλάδος της βιομηχανίας οινοπνευματωδών επιχειρεί με θέρμη να δώσει άλλες εξηγήσεις για την αιτία του καρκίνου του μαστού, αντί για το αλκοόλ.

«Τα υπάρχοντα στοιχεία των στρατηγικών που χρησιμοποιεί η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών υποδηλώνουν ότι αυτό δεν μπορεί να είναι ένα απλό λάθος. Αυτό έχει προφανείς παραλληλισμούς με την εκστρατεία της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας για να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου, ο οποίος χρησιμοποίησε επίσης μπροστινούς οργανισμούς και εταιρικές κοινωνικές δραστηριότητες «, δήλωσε ο καθηγητής Petticrew.

Ο καθηγητής είπε ότι οι τακτικές που εφαρμόζουν ήταν συγκρίσιμες με εκείνες που εφαρμόζει η βιομηχανία καπνού για δεκαετίες, συμβουλεύοντας τους πότες να στραφούν στο NHS για πληροφορίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, όποιος πίνει λιγότερα από 14 ποτήρια την εβδομάδα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί υπερβολικά για τους κινδύνους…»Μόνο ένας στους 10 ανθρώπους έχει επίγνωση της σχέσης μεταξύ οινοπνεύματος και καρκίνου, οι άνθρωποι έχουν τόσο ανάγκη όσο και το δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση οινοπνεύματος», δήλωσε ο καθηγητής Sir Ian Gilmore στο Reuters.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s