ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! «Αν επιτεθείτε θα…»

Η δεύτερη προειδοποίηση σε ένα μήνα. Ο κύριος λόγος που ο Τραμπ επιλέγει τη διαλλακτική στάση στην κορεατική κρίση…

Πολλές είναι οι σκέψεις του Προέδρου των ΗΠΑ για τη λύση της κορεατικής κρίσης σε συνάρτηση με την Κίνα…

Σύμφωνα με το NBC, ο Τραμπ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο υιοθέτησης διπλωματικά επικίνδυνων κυρώσεων στις κινεζικές τράπεζες που συνεργάζονται με την Πιονγιάνγκ και την αναβάθμιση των συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Επιπλέον, η διοίκηση δεν αποκλείει τη μετακίνηση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα, εφόσον η Σεούλ τους ζητήσει, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αν και πολλοί θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι προτεραιότητα.

Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασαν την άποψη ότι εάν το Πεκίνο δεν λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας, όπως η διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία είναι πιθανό να ακολουθήσουν τα δικά τους προγράμματα πυρηνικών όπλων και οι ΗΠΑ δεν θα τα σταματήσουν. «Είναι περισσότερο ένα μήνυμα για την Κίνα από τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει κυρώσεις που απευθύνονται σε Κινέζους που διεξάγουν επιχειρηματικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, αλλά έχει μέχρι στιγμής έχουν επικεντρωθεί στο τραπεζικό σύστημα της Κίνας. Η Κίνα δήλωσε στους αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι θα διαμαρτυρηθεί για μια τέτοια κίνηση διπλωματικά και θα αντιδράσει, σύμφωνα με τον ανώτερο υπάλληλο διοίκησης της χώρας.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, οι σύμβουλοι του Tραμπ στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας του παρουσίασαν στρατιωτικές επιλογές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών επιθέσεων, για να η συμμόρφωση της Β. Κορέας με τις συμβατικές υποχρεώσεις της στην περιοχή.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι του προέδρου διατύπωσαν την άποψη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσης στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι του τομέα άμυνας και ότι οι κυριότερες από αυτές είναι ότι η Κίνα έχει προειδοποιήσει εκ νέου ότι αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν πρώτα τη Βόρεια Κορέα, τότε θα υποστηρίξουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα προειδοποιούν τις ΗΠΑ: Στις 11 Αυγούστου, το Πεκίνο, μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης, προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι αν επέμβει (στρατιωτικά) στη Βόρεια Κορέα και ο Νότος ξεκινήσει μια προληπτική επίθεση για την «ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος», τότε θα αντιδράσουν, ήταν τα λόγια ανώτερου αξιωματούχου στην Global Times.

«Αν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιήσουν επιθέσεις και προσπαθήσουν να ανατρέψουν το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και να αλλάξουν το πολιτικό πρότυπο της Κορεατικής Χερσονήσου, η Κίνα θα τους εμποδίσει να το κάνουν», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, το κινεζικό καθεστώς κατέστησε σαφές ότι το προτιμώμενο αποτέλεσμα θα ήταν η συνέχιση του status quo, προειδοποιώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ή ίσως και τον Τραμπ, ότι «θα παραμείνουμε ουδέτεροι αν η Βόρεια Κορέα επιτεθεί πρώτη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s