ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ!

Η ετήσια σύνοδος των BRICS στο Xiamen, εκεί όπου ο κινέζος πρόεδρος Ζι Τζινπίνγκ ήταν κάποτε δήμαρχος, διεξήχθη κάτω από ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό πλαίσιο. Και ο Πούτιν φρόντισε να το κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό!

Για άλλη μια φορά, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο σημερινός πυρήνας του BRICS είναι οι «RC», δηλαδή Ρωσία και Κίνα. Η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, είναι εκείνη που μετράει περισσότερο. Επομένως, στη σκακιέρα της κορεατικής χερσονήσου, η συνεργασία RC – και με τα δύο έθνη που μοιράζονται σύνορα με τη ΛΔΚ – είναι και η σημαντικότερη όπως άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ο Πούτιν.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Ρώσος Πρόεδρος παρουσίασε στον υπόλοιπο πλανήτη το τρίπτυχο πετρελαίου / γιουάν / χρυσού, ως μία μέθοδο «παράκαμψης» του αμερικανικού δολαρίου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός διαφορετικού παγκόσμιου σκηνικού. Εδώ οι BRICS μέσω του Ρώσου ηγέτη αποκαλύπτουν την πραγματική βόμβα. Γεωπολιτικά και γεωοικονομικά, ο Πούτιν δίνει έμφαση σε έναν «δίκαιο πολυπολικό κόσμο» που θα δράσει «ενάντια στον προστατευτισμό και τα νέα εμπόδια στο παγκόσμιο εμπόριο». Το μήνυμα απευθύνεται ξεκάθαρα σε όλες τις υπόλοιπες υπερδυνάμεις και το μόνο που απομένει να δούμε είναι την υλοποίησή του στο προσεχές μέλλον!

Επιπλέον ο Πούτιν τόνισε: «Η Ρωσία συμμερίζεται τις ανησυχίες των χωρών BRICS για την αδικία της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αρχιτεκτονικής, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη το αυξανόμενο βάρος των αναδυόμενων οικονομιών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις των διεθνών δημοσιονομικών κανονισμών και να ξεπεράσουμε την υπερβολική κυριαρχία του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων ».

«Για να ξεπεραστεί η υπερβολική κυριαρχία του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων» είναι ο πιο ευγενικός τρόπος για να δηλώσει ο Πούτιν το τι έχουν συζητήσει οι BRICS εδώ και χρόνια και πώς να παρακάμψουν το αμερικανικό δολάριο, καθώς και το πετροδόλαρο. Το Πεκίνο είναι έτοιμο να εντείνει το παιχνίδι. Σύντομα, η Κίνα θα ξεκινήσει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου που χρεώνεται σε γιουάν και μετατρέπεται σε χρυσό.

Όσον αφορά το γεωπολιτικό κομμάτι και το ζήτημα της Συρίας, όπου το Πεκίνο υποστήριζε σιωπηρώς αλλά σταθερά τη Μόσχα, τονίστηκε ότι: «Η κατάσταση αλλάζει χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας και άλλων ενδιαφερόμενων χωρών που έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για τη βελτίωση στη Συρία».

Για την κορεατική χερσόνησο, ο Πούτιν σχολίασε: «Η κατάσταση εξισορροπείται στο χείλος μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης. Η άσκηση πίεσης στην Πιονγιάνγκ για να σταματήσει το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων είναι λανθασμένη και μάταιη. Τα προβλήματα της περιοχής πρέπει να διευθετούνται μόνο μέσω άμεσου διαλόγου όλων των ενδιαφερομένων μερών χωρίς προϋποθέσεις. »

Ωστόσο οι BRICS δεν έμειναν αμέτοχοι όσον αφορά και το άλυτο ζήτημα του Αφγανιστάν. Ρωσία και Κίνα πρότειναν μια διαδικασία ειρήνης και εθνικής συμφιλίωσης για όλους τους πληθυσμούς στη χώρα, μέσω μίας μορφής διαβουλεύσεων στη Μόσχα.

Αυτός είναι ο κώδικας για μια ασιατική (και όχι δυτική) λύση στο Αφγανιστάν, η οποία διεξάγεται από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα, όπου το Αφγανιστάν είναι προσωρινά παρατηρητής και στο μέλλον μπορεί να προσχωρήσει ως πλήρες μέλος. Και προφανώς μακριά από τον αμερικανικό ζυγό…

2 replies »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s