ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΠΟΝΔΩΝ ΦΙΛΩΝ… ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ;


ΗΠΑ και Ρωσία «συντάσσονται» (;) κατά του ISIS στη Συρία – Ποιος ο στόχος και ποιος ο ρόλος του καθεστώτος Άσαντ – Η διπλή επίθεση που σχεδιάζουν οι δύο υπερδυνάμεις και το πλάνο συνεργασίας τους.

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη η μια στην άλλη, για ένα κοινό κυνήγι, ώστε να στριμώξουν το Ισλαμικό Κράτος στα τελευταία οχυρά του στο Abu Kamal και το Mayadin στην κοιλάδα του Ευφράτη, αναφέρουν αποκλειστικά πηγές του debkafile.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που συγκεντρώθηκαν εκεί, κυρίως από τη Μοσούλη και τη Ράκα, υπολογίζεται σε 10.000.

Η νέα συναντίληψη ΗΠΑ-Ρωσίας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, παρέχει έναν χάρτη πορείας για δίδυμες επιθέσεις- μια υπό την ηγεσία του συριακού καθεστώτος, της Χεζμπολάχ και των υπό ιρανική ηγεσία στρατιωτών.
Και η δεύτερη, από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), το Κουρδικό YPG και την Συριακή Αραβική Ταξιαρχία Σαμάντι Σαντάιντ.
Η πρώτη επίθεση θα διεξαχθεί υπό ρωσική αεροπορική κάλυψη και η δεύτερη υπό την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ.
Οι φυλές μάχονται με την ευλογία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο επιθετικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω δύο χωριστών διαδρόμων.

Ο σχηματισμός με ρωσική υποστήριξη θα κατευθυνθεί ανατολικά από την πόλη Ash-Shula κατά μήκος της εθνικής οδού Μ20. Κατά τη διαδρομή, έχουν την εντολή να ολοκληρώσουν την κατάληψη του Deir ez-Zour. Μετά από αυτό, θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά στον τελικό προορισμό τους, τη συνοριακή πόλη Abu Kamal.

Η δύναμη που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ θα ξεκινήσει από τη βόρεια συριακή κουρδική επαρχία Hasakeh και θα προχωρήσει στον ποταμό Khabur, έναν παραπόταμο του Ευφράτη. (Δείτε χάρτη.) Μετά τη διέλευση του Khabur, θα κατευθυνθούν κατά μήκος της τράπεζας Euphrates για τον ίδιο προορισμό, Abu Kamal.

Δεδομένου ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα επιχειρούν και οι δύο σε πολύ στενό χώρο, το αμερικανικό «πολεμικό δωμάτιο» στο κυβερνητικό κέντρο CENTCOM στη Βαγδάτη και η ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στη Λαττάκεια της Συρίας, θα συντονίζουν τις εναέριες επιχειρήσεις αρκετά στενά για να αποφευχθούν τυχαίες συγκρούσεις.

Συμφωνήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και του συριακού καθεστώτος να καταργηθούν οι αναφορές σε «ζώνες αποκλιμάκωσης» και να αντικατασταθούν με «αποσυμφόρηση».

Αν και οι δύο υπερδυνάμεις έχουν φθάσει σε ένα πρωτοφανές μέτρο συμφωνίας να συνεργαστούν με τους αντίστοιχους συμμάχους και πληρεξούσιους για μια συντονισμένη προσπάθεια να εξαλείψουν τα τελευταία οχυρά του ISIS στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ, εντούτοις ορισμένοι τομείς εξακολουθούν να είναι άλυτοι:

1. Ποιος από τους δύο θα αναλάβει τα πετρελαϊκά πεδία του Deir ez-Zour; Ο έλεγχος αυτής της πλούσιας περιοχής σε πετρέλαιο αποτελεί ένα πολύτιμο στρατηγικό βραβείο για τον νικητή.

2. Ποιος από τους δύο σχηματισμούς θα ηγηθεί πραγματικά των μαχών για τις πόλεις Abu Kamal και Mayadin;

3. Και ποιος από τους δύο θα παραμείνει στον έλεγχο των Συρο-ιρακινών συνόρων που διασχίζουν την κοιλάδα του Ευφράτη;
Αφήνοντας όλα αυτά τα σημεία στον αέρα είναι μια συνταγή για μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ των φιλο-ρωσικών και των φιλο-αμερικανικών δυνάμεων που συνενώθηκαν προσωρινά ενάντια στο τελευταίο οχυρό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αμερικανικός συνασπισμός παρέδωσε κονβόι του ISIS στον συριακό στρατό

Μετά από αίτημα της Ρωσίας, οι αμερικανικές δυνάμεις συμφώνησαν να σταματήσουν την εναέρια επιτήρηση και να παραδώσουν στον συριακό στρατό ένα κονβόι τζιχαντιστών, που απομονώθηκε στην έρημο της Συρίας για 10 ημέρες, αφότου η Χεζμπολάχ επέτρεψε στους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν τη Λιβανο-συριακή ζώνη μάχης.

Η αμερικανική εναέρια επιτήρηση σε αυτή την περίπτωση σήμαινε ότι τα αμερικανικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από το κονβόι και έπληξαν όλους τους τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν καθώς και όσους πλησίαζαν τα 17 λεωφορεία για τη διάσωση των συντρόφων τους.

Ο Στρατηγός Jon Braga, διευθυντής επιχειρήσεων για τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εξήγησε σε δήλωση ότι είχε συναινέσει στο ρωσικό αίτημα προς όφελος των κοινών αμερικανικών και ρωσικών προσπαθειών στην αποκλιμάκωση. Η σύνοδος κορυφής Trump-Putin στο Αμβούργο, στις 7 Ιουλίου, συμφώνησε να δημιουργήσει ζώνες αποκλιμάκωσης στη νοτιοανατολική Συρία. Η τύχη του κονβόι είναι πλέον ευθύνη της συριακής κυβέρνησης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ και ο συνασπισμός τους ανακαλούν μια στρατιωτική αποστολή για το στρατό του συριακού καθεστώτος, με ρωσικό αίτημα. Με αυτή τη δράση, οι Αμερικανοί άνοιξαν ένα μονοπάτι για την παράδοση των περιοχών υπό αμερικανικό έλεγχο στην ανατολική Συρία, στις δυνάμεις του Assad.

Ως εκ τούτου, ήταν ο προάγγελος όχι μόνο της αποχώρησης της Αμερικής από την ανατολική Συρία, όπως αποκάλυψε το DEBKAfile, αλλά σηματοδότησε επίσης τη μείωση της στρατιωτικής της προσπάθειας των ΗΠΑ κατά του ISIS σε αυτό το τμήμα της χώρας.

Τώρα που η απειλή των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών έχει αρθεί, οι πηγές μας αναμένουν ότι τα λεωφορεία του ISIS θα συνεχίσουν να πηγαίνουν ανατολικά και να κατευθύνονται προς ένα από τα τελευταία οχυρά τους στο Αμπού Καμάλ στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s