ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ τα Νότια Προάστια….

Δυστυχώς τα πράγματα με την πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στις παραλίες των νοτίων προαστίων δεν είναι ευχάριστα. Η παραλία του Αγίου Κοσμά καλύφθηκε από πίσσα ενώ στην θαλάσσια περιοχή, κοντά στο φάρο, επιχειρεί ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, προσπαθώντας να περιορίσει την περιβαλλοντική καταστροφή.

Η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες αφού από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προγνώσεις, προβλέπονται δυτικοί άνεμοι που βοηθούν στη μεταφορά της πετρελαιοκηλίδας.

«Θα φτάσει μέχρι το Σούνιο, ενώ αν φυσήξει και νοτιάς θα βγει σε όλες τις ακτές των νοτίων προαστίων» είπε στο NOTIA.GR στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Η κατάσταση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά είναι αποκαρδιωτική. Η μυρωδιά του πετρελαίου είναι έντονη από μεγάλη απόσταση.

«Βγήκαμε το πρωί για να κάνουμε συρτή με το βαρκάκι και είδαμε τη θάλασσα γεμάτη μεγάλα κομμάτια πίσσα, εκτός από το πετρέλαιο. Πήραμε τηλέφωνο το Λιμεναρχείο και μας είπαν ότι θα έρθουν τα συνεργεία. Δεν ήρθε κανένας και πήγα στο Λιμεναρχείο της Γλυφάδας για να τους ενημερώσω από κοντά. Μου είπαν ότι το ξέρουν και ότι έρχονται απορρυπαντικά σκάφη.

Δυστυχώς το μετεωρολογικό δελτίο μετά τις 3 δίνει πουνέντη, δηλαδή δυτικό. Θα έρθει όλο μέσα.

Τα κομμάτια που θα κολλήσουν στα βράχια δεν βγαίνουν ούτε μετά από δέκα χρόνια» είπε στο NOTIA.GR, ένας ερασιτέχνης ψαράς που συναντήσαμε στο λιμανάκι του Αγίου Κοσμά.

Σε διαρκή επικοινωνία με το Λιμενικό βρίσκονται οι δήμαρχοι των παραλιακών πόλεων οι οποίοι ενημερώνονται για τις εξελίξεις…

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s