ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τεράστια οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και αλαλούμ στην Περιφέρεια Αττικής


Ακόμα και η «Αυγή», η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και ειδικότερα των συναρμόδιων υπουργείων για την καταστροφή του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα και έφτασε μέχρι και τη Γλυφάδα.

Η κριτική ασκείται, μάλιστα, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ζητούνται μέτρα και ευθύνες» για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Η εφημερίδα τονίζει συγκεκριμένα ότι απαντήσεις πρέπει να δοθούν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τις αρχές.

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται μεν η εκδοχή «από επίσημα χείλη ότι μεγάλο μέρος της πετρελαιοκηλίδας κινούνταν υποβρυχίως με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή από τα εναέρια μέσα» αλλά συμπληρώνεται και από «μαρτυρίες κατοίκων που αδυνατούσαν να κατανοήσουν αυτή την εξήγηση λέγοντας ότι έβλεπαν με γυμνό μάτι το πετρέλαιο στη θάλασσα από τα σπίτια τους».

Προληπτικά μέτρα του Δήμου Σαρωνικού για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας – Αναρμόδια η Περιφέρεια Αττικής!

Με πολύωρες συσκέψεις, μέχρι αργά χθες την νύχτα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης με συνεργάτες του αλλά και Δημάρχους γειτονικών Δήμων, εξέτασαν την δυνατότητα λήψεις προληπτικών μέτρων, αντιμετώπισης της πιθανότητας η πετρελαιοκηλίδα να φτάσει στις ακτές του Δήμου Σαρωνικού, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του attikos.gr, παραγγέλθηκαν ήδη απορροφητικά «μαξιλάρια», μήκους ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου, για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το φαινόμενο, στην περίπτωση που οι πνέοντες Β.Δ. άνεμοι στραφούν σε Ν.Δ. και οδηγήσουν τμήμα της κηλίδας προς τις ακτές του Δήμου μας.

Σε επικοινωνία του Δημάρχου Σαρωνικού με την Περιφέρεια Αττικής, για να υπάρξει κάποιος συντονισμός στις δράσεις, έλαβε την απάντηση ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα!!!

Να υποθέσουμε ότι οι Δήμοι του παραλιακού μετώπου, έχουν αρμοδιότητα την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, ή κάνουν υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους διακινδυνεύοντας να βρεθούν κατηγορούμενοι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s