ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΓΓ του υπ.Ναυτιλίας για τις προσπάθειες απορρύπανσης του Σαρωνικού – Αυτοψία από Κουρυμπλή (βίντεο)


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Δ. Καλαματιανός για την αποκατάσταση της ρύπανσης στο Σαρωνικό Κόλπο και στις ακτές.

«Δόθηκε ειδική μέριμνα να ξεκινήσουν οι εργασίες στεγανοποίησης η οποία και ολοκληρώθηκε. Ξεκίνησε ο εντοπισμός κηλίδων στη θάλασσα και στις ακτές. Με αποτέλεσμα ήδη η κατάσταση να έχει βελτιωθεί πολύ» είπε ο κ. Καλαματιανός ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και οι θάλασσες θα παραδοθούν καθαρές».

Παρά τους 2.500 τόνους -που ήταν το φορτίο- στη θάλασσα εκλυθηκε μικρό μέρος ανέφερε ο γενικός γραμματέας προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δίνεται ιδιαίτερη βάση στην απάντληση και στην παράδοση καθαρής θάλασσας και καθαρών ακτών.

Αναφορικά με το κόστος ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι θα επιβαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρεία όπως υποχρεούται. Διαβεβαίωσε τέλος ότι «οι ελληνικές αρχές διερευνούν τις αιτίες του ατυχήματος και διαβεβαίωσε ότι το πόρισμα θα είναι άμεσο, θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Ενημέρωση Κουρουμπλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Με σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο έπλευσε στον Σαρωνικό Κόλπο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/09/2017) για την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή η διαρροή πετρελαίου και μαζούτ από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».

«Ο δήμος Πειραιά και οι άλλοι δήμοι θα ζητήσουμε ευθύνες»

Ευθύνες για την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει δημιουργηθεί από την πετρελαιοκηλίδα, μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Σαρωνικό, θα ζητήσει, τόσο ο δήμος Πειραιά, όσο και οι άλλοι δήμοι που πλήττονται, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Δεν ενημερώθηκα όσο άμεσα θα έπρεπε και θα θέλαμε. Εγώ ενημερώθηκα την Τρίτη στις 3:30, όταν ξεκίνησαν να έρχονται οι κηλίδες, από τυχαίο τηλεφώνημα και από κει και πέρα άρχισε η επικοινωνία μου με τον Αρχηγό του Λιμενικού», ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας, ότι έως τότε είχαν ενημέρωση ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει περιοριστεί.

Όπως είπε, το σίγουρο είναι, εκ του αποτελέσματος από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, ότι τα πράγματα δεν έγιναν σωστά.

«Δεν μπορεί να λες στο δημόσιο λόγο ότι όλα έγιναν σωστά, ενώ έχουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε.

«Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Η καταστροφή αυτή θα αφήσει ένα αποτύπωμα στην περιοχή», εκτίμησε σημειώνοντας ότι «είναι κρίμα να αυτοκαταστρεφόμαστε».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s