ΔΙΕΘΝΗ

Και κλάαααααμα τα τουρκάκια: «Το PKK ΔΕΝ είναι τρομοκρατική οργάνωση»


Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με το Βέλγιο και ειδικότερα με τα βελγικά δικαστήρια, ανοίγει η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία αντέδρασε σε απόφαση με την οποία το PKK δεν νοείται ως τρομοκρατική οργάνωση!

Το βελγικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες του PKK στην Ευρώπη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικές», νομιμοποιώντας επί της ουσίας, τη δράση του Κουρδικού κόμματος και την έκφραση των θέσεών του για τη διεκδίκηση ενός αυτόνομου κράτους.

Του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με δήλωση που εξέδωσε, τονίζει ότι «η βελγική απόφαση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα υποστήριξης του τρομοκρατικού γκρουπ, που θίγει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας».

Η Άγκυρα προσθέτει ότι «επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, ότι το Βέλγιο είναι ο αδύναμος κρίκος στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η τουρκική κυβέρνηση τόνισε ότι ο αγώνας της εναντίον λανθασμένων κανόνων θα συνεχιστεί και ότι θα προσφύγει σε άλλο δικαστήριο, ώστε να δικαιωθεί και να αναγνωριστεί η τρομοκρατική δράση του PKK, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση του βελγικού δικαστηρίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s