ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε… ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!!!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τη δημιουργία νέων τακτικών πυρηνικών όπλων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε πεδίο μάχης. Μιλώντας στο Sputnik, ο ακτιβιστής Bruce Gagnon προειδοποίησε ότι η κίνηση θα αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία και θα προκαλέσει αναπόφευκτα μια ρωσική και κινεζική απάντηση.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές των Αμερικανών ανέφεραν στο Politico ότι ο Πρόεδρος Tραμπ είχε δημιουργήσει μια επιτροπή για να επανεξετάσει τις επιλογές της Ουάσινγκτον σχετικά με την ανάπτυξη νέων τακτικών πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης, αποτρέποντας φαινομενικά τη Ρωσία, τη Βόρεια Κορέα και άλλους πιθανούς πυρηνικούς αντιπάλους». Αν εγκριθεί, τα νέα όπλα θα είναι μια σημαντική ανατροπή σε σχέση την πολιτική του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απαγόρευσε την ανάπτυξη νέων συστημάτων πυρηνικών όπλων.

Σχολιάζοντας τους λόγους πίσω από αυτό το σχέδιο, ο Bruce Gagnon, συνιδρυτής του Παγκόσμιου Δικτύου κατά των Όπλων και Πυρηνικής Ισχύος στο Διάστημα, δήλωσε στο Radio Sputnik ότι βασίζεται στις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία εξουσίας.

«Νομίζω πως αυτός είναι ο φόβος των ΗΠΑ ότι χάνονται καθώς ο κόσμος γίνεται πιο δίκαιος και πολυπολικός, «δήλωσε ο Gagnon. Έτσι στρέφουν ένα γεμάτο όπλο που θα μπορούσαν να βάλουν στο κεφάλι της Ρωσίας ή της Κίνας για να διατηρήσουν τον έλεγχο «, πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο ακτιβιστής, τονίζοντας ότι χαρακτηρίζει το είδος σκέψης που κυριαρχεί σήμερα στην Ουάσινγκτον.

«Όταν δημιουργούν αυτά τα μικρότερα, τακτικά πυρηνικά όπλα, δίνουν στους κυβερνήτες των πεδίων μάχης περισσότερες επιλογές κάνοντας έτσι πιο πιθανή τη χρήση τους. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα εξαιρετικά υποκριτικό μήνυμα καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες διαλέγουν χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν ως υπαίτιες για πυρηνικές δοκιμές και χρήση πυρηνικών, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ενεργούν υπό το καθεστώς απόλυτης υποκρισίας ».

Ερωτηθείς για το πώς θα απαντήσουν άλλες πυρηνικές δυνάμεις, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με νέα πυρηνικά όπλα τακτικής, ο Gagnon προειδοποίησε ότι θα αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία.

«Νομίζω ότι αποσταθεροποιεί μόνο το παγκόσμιο σύστημα, όπως ακριβώς η αμερικανική ανάπτυξη των αποκαλούμενων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας που χρησιμοποιούνται τώρα για να περικυκλώνουν τη Ρωσία και την Κίνα δίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα πλεονέκτημα, επειδή η πυραυλική άμυνα είναι πραγματικά η ασπίδα που θα χρησιμοποιηθεί μετά από μια πρώτη επίθεση», δήλωσε ο Gagnon.

Με άλλα λόγια, ο Gagnon πρότεινε ότι αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση που η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών. «Η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μειώσουν τα πυρηνικά τους όπλα σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν αυτά τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και τώρα βάζουν και τακτικά πυρηνικά όπλα σε αυτή την εξίσωση. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο αποσταθεροποιημένη, πιο επικίνδυνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν χάος και από αυτό το χάος σκέφτονται ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να κυριαρχούν στον κόσμο ».

Ερωτηθείς για τη συζήτηση στο Κογκρέσο και στο Λευκό Οίκο σχετικά με τη δυνατότητα άρσης του αμερικανικού μορατόριουμ για δοκιμές πυρηνικών όπλων, ο Gagnon προειδοποίησε ότι αυτή είναι μια σοβαρή πιθανότητα, ειδικά εάν η Ουάσιγκτον πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία αυτών των νέων τακτικών όπλων.

«Και αυτό ανοίγει την πόρτα για όλους όσους έχουν τιμήσει τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών», τόνισε ο ακτιβιστής. «Αυτό θα ανοίξει την πόρτα, για να μποροέσουν να αρχίσουν να επανεξετάζουν τα πυρηνικά όπλα και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε ξανά σε νέες εξοπλιστικές κούρσες».

«Γι’αυτό είναι απολύτως κατανοητό γιατί κάποιες χώρες θα ήθελαν να κρατήσουν τα πυρηνικά τους όπλα και γιατί η Ρωσία και η Κίνα ίσως θέλουν να μειώσουν τα πυρηνικά τους όπλα, δεν αισθάνονται ότι μπορούν να το κάνουν εξαιτίας των τεράστιων αποθεμάτων των ΗΠΑ. Η στρατιωτική κινητοποίηση θα συνεχιστεί σήμερα, και τελικά, ο μόνος τρόπος να μειώσουμε ποτέ τα πυρηνικά όπλα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να υποχωρήσουν από το στόχο της πλήρους κυριαρχίας που επιδιώκουν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s