ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΕΡΙΞΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Bjarni Benediktsson ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα πραγματοποιήσει σύντομα κοινοβουλευτικές εκλογές, μετά την απόσυρση ενός εκ των κομμάτων από την κυβέρνηση συνασπισμού.

«Αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την πραγματοποίηση εκλογών και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Μπενέντικτσον, όπως ανέφερε το Iceland Monitor.

Ο Ισλανδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διεξαχθούν οι εκλογές τον Νοέμβριο.

Την Πέμπτη, το ισλανδικό κόμμα Bright Future ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό για «σοβαρή παραβίαση εμπιστοσύνης εντός της κυβέρνησης».

Το σκάνδαλο ξέσπασε για το γεγονός ότι ο πατέρας του Μπενέντικτσον υπέγραψε μια επιστολή σύστασης για ένα πρόσωπο, το οποίο καταδικάστηκε για παιδεραστία.

Τέτοιες επιστολές χρησιμοποιούνται στην Ισλανδία για «αποκατάσταση της τιμής» – μια πολιτική διαδικασία, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα να ανακτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης.

Από τον Ιούλιο, αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις τέτοιων επιστολών συστάσεων που χορηγήθηκαν σε παιδόφιλους, οι οποίες οδήγησαν αμέσως στην καταδίκη από την ισλανδική κοινωνία, η οποία ζήτησε την κατάργηση αυτής της πρακτικής.

Την Πέμπτη, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι όχι μόνο ο πατέρας του Benediktsson είχε υπογράψει τέτοια επιστολή, αλλά και ότι ο Ισλανδός Πρωθυπουργός γνώριζε αυτό το γεγονός, αλλά δεν το είπε σε άλλα μέλη του συνασπισμού.

Τον Οκτώβριο του 2016, το Ισλανδικό Κόμμα Ανεξαρτησίας κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές, αλλά επειδή δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία, ήταν απαραίτητο να σχηματιστεί συνασπισμός με τα κόμματα Reform Party και Bright Future. Η κυβέρνηση είχε επικεφαλής τον Benediktsson, ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s