ΔΙΕΘΝΗ

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΣΑΝΤ – ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ


Οι συριακές δυνάμεις αγνοούν τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ μαχητές και προχωρούν πέρα από τον Ευφράτη.

Η Ρωσία λέει ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν διασχίσει τον ποταμό Ευφράτη στην προσπάθειά τους να απελευθερώσουν την Ντέιρ αλ-Ζορ από τη Daesh, αγνοώντας την προειδοποίηση από μια ετερόκλητη ομάδα μαχητών που λαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι ο συριακός στρατός ήταν ήδη στην ανατολική πλευρά του ποταμού.

Ένας διοικητής του SDF, ο Ahmed Abu Khawla, είχε πει νωρίτερα ότι δεν θα «επιτρέψουν» στις συριακές δυνάμεις να φτάσουν στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Η Ντέιρ αλ-Ζορ είναι ένα σημαντικό πεδίο μάχης. Η Daesh έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις της και έχει μεταφέρει βαριά όπλα στην επαρχία για να την καταστήσει την κύρια περιοχή δράσης της ενόψει των αυξανόμενων ηττών αλλού στη χώρα.

Η απελευθέρωση μιας έκτασης γης στη Ντέιρ αλ-Ζορ που συνορεύει με το Ιράκ, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική, διότι θα σταματούσε τη διασυνοριακή διαμετακόμιση των τρομοκρατών Takfiri μεταξύ Συρίας και Ιράκ.

Ο απόλυτος έλεγχος της Συρίας στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία, θα συνέβαλε επίσης στην αναζωογόνηση της οικονομίας της.

Ο συριακός στρατός, ο οποίος λαμβάνει συμβουλευτική στρατιωτική βοήθεια από το Ιράν και τη Ρωσία και εναέρια κάλυψη από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, δήλωσε ότι κάθε δύναμη που επιδιώκει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία πρέπει να συντονιστεί με αυτήν. Το SDF που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ δεν το κάνει.

Ο Khawla, διοικητής του SDF, απείλησε επίσης ότι εάν οι δυνάμεις δεχθούν πυρά στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, θα ανταποδώσουν.

«Έχουμε ειδοποιήσει το καθεστώς και τη Ρωσία ότι φτάνουμε στον ποταμό Ευφράτη και μπορούν να δουν τις δυνάμεις μας να προχωρούν», δήλωσε την Παρασκευή.

Συνεπώς, η ομάδα διακινδυνεύει μια αντιπαράθεση με Σύριους και Ρώσους στρατιωτικούς.

Επίσης, την Παρασκευή, κορυφαία σύμβουλος του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε ότι τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και οι συμμαχικές δυνάμεις θα πολεμήσουν κάθε δύναμη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να απελευθερώσουν πλήρως την αραβική χώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s