ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2 ΕΚ.ΕΥΡΩ σε δύο συστημικές τράπεζες….

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε δύο συστημικές τράπεζες για αδήλωτη εργασία

Το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014 και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υποχωρήσει περισσότερο υποστηρίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόστιμο άνω των 2 εκ. ευρώ σε δυο τράπεζες για απλήρωτες υπερωρίες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Κόκκινο, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο επισιτισμός και η ένδυση (φασόν) είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή εκείνους που δηλώνονται πως δουλεύουν για λιγότερες ώρες απ’ ότι πραγματικά εργάζονται όπως στον τουρισμό.

Οσον αφορά τις παραβάσεις, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι σ’αυτές δεν εμπλέκονται μόνο μικρές εταιρείες αλλά και μεγάλες τράπεζες. Οπως ανέφερε, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκ. ευρώ συνολικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις για την μείωση ή μετατροπή του προστίμου των 10.500 ευρώ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Ηλιόπουλος ευελπιστεί ότι το σύστημα για την αναγγελία των υπερωριών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s