ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΣΤΑ ΨΙΛΑ – ΨΙΛΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ… ΔΕΝ α θ ω ώ θ η κ ε… ΔΕΝ κ α τ α δ ι κ ά σ τ η κ ε… Παραγράφηκε….

ΑΘΩΟΣ ο ΑΔΕΛΦΟΣ του Πρωθυπουργού… Τι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;

Ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας… ΔΕΝ α θ ω ώ θ η κ ε… ΔΕΝ κ α τ α δ ι κ ά σ τ η κ ε… Παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας…

ΣΤΑ ΨΙΛΑ – ΨΙΛΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ…
ΕΝΤΕΛΩΣ «Ψ Ι Θ Υ Ρ Ι Σ Τ Α» ΔΗΛΑΔΗ…

ΣΣΣ… ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ…

ΤΟΝ «ΕΡΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ»… ΕΙΧΕ ΚΑΙ 3 (!) ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ…
Στα δικαστήρια Μυτιλήνης εκδικάσθηκε το πρωΐ της περασμένης Τετάρτης 27ης Σεπτεμβρίου, η υπόθεση του 49χρονου αδελφού του Πρωθυπουργού Δημητρίου Τσίπρα πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

Ο Δημ. Τσίπρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.

Το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για την χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.

Η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωΐ με την παρουσία τριών (!) συνηγόρων υπερασπίσεως και μετά από κάποιες διακοπές, ολοκληρώθηκε στις 14:00.

Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε – και το δικαστικό σώμα δέχθηκε – ότι λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στην συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έ π ρ ε π ε (; ; 😉 να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου» να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού» αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία…

Έτσι το δικαστήριο επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων» (…) προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.

UPDATE

Ο φίλος – αναγνώστης του ‘LesvosNews.gr’ Δημήτρης Διαλεκτός – δικηγόρος στο επάγγελμα – μας έστειλε μία σημείωση και τον ευχαριστούμε, όπου μας αναλύει δικονομικά τις ακριβείς ορολογίες για την υπόθεση και την εξέλιξή της.

Σας παραθέτουμε την σημείωση όπως ακριβώς μας την έστειλε:

«Το αδίκημα,μετατράπηκε η κατηγορία από πλαστογραφία (216 ΠΚ)σε πλαστογραφία πιστοποιητικού (217 ΠΚ) φορολογικής ενημερότητας και εξαλείφθηκε το αξιόποινο (άρθρο 8 του Ν.4411/2016),γιατί η πράξη είχε τελεσθεί μέχρι τις 31-3-2016 και η ανώτερη ποινή που προέβλεπε ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης είναι μέχρι ένα έτος. Δηλαδή το Δικαστήριο ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικού,αλλά σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο δεν επεβλήθη ποινή.»

[Πηγή:lesvosnews.gr/27547/o-adelfos-tou-prothypourgou-dimitris-tsipras-den-athoothike-den-katadikastike-paragrafike-to-piniko-adikima-tis-plastografias/]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s