ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ….

ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ…

Με μια ανυπολόγιστου μεγέθους περιβαλλοντική ζημιά βρίσκεται αντιμέτωπο το ελληνικό θαλάσσιο οικοσύστημα, καθώς η μη ανέλκυση των πλοίων που έχουν βυθιστεί εδώ και δεκαετίες έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του ελληνικού βυθού σε ένα απέραντο νεκροταφείο ναυαγίων.

Επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι του υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμούν ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι διάσπαρτες με περισσότερα από 400 ναυάγια, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι έπειτα. Από αυτά, τα 54 βυθισμένα πλοία βρίσκονται στον Κόλπο του Σαρωνικού.

Στα κουφάρια των βυθισμένων πλοίων βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι χιλιάδες τόνοι καυσίμων. Η μεγαλύτερη απειλή, ωστόσο, προκύπτει από τις δηλητηριώδεις χημικές ενώσεις που εκλύουν τα ναυάγια.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόκειται για τα τοξικά βαρέα μέταλλα, τα οποία απελευθερώνονται σιγά-σιγά, καθώς τα ναυάγια αποσυντίθενται. Αυτές οι ουσίες, όπως το κάδμιο, ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη θαλάσσια τροφική αλυσίδα και, κατά συνέπεια, ακόμα και στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσω της κατανάλωσης αλιευμάτων.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s