ΔΙΕΘΝΗ

Την απομάκρυνση δεκαπέντε Κουβανών διπλωματών διέταξε η Ουάσιγκτον


Νέες διαστάσεις παίρνει η κρίση στις Αμερικανο-κουβανικές σχέσεις, με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους περισσότεροι από είκοσι εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία της Κούβας, οι οποίες φαίρεται να προήλθαν από «επιθέσεις με ηχητικά κύματα».

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση απομάκρυνσης του 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας, η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά σε ένα νέο σχετικό μέτρο, ζητώντας από την κουβανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να απομακρύνει δεκαπέντε μέλη του διπλωματικού της προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος,ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, η απόφαση της Ουάσιγκτον βασίστηκε στο γεγονός ότι η Αβάνα δεν κατάφερε να προστατέψει το διπλωματικό της προσωπικό από τις επιθέσεις, οι οποίες έπληξαν σημαντικά την υγεία εικοσί δύο εκ των μελών του. Οι Κουβανοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον έχουν περιθώριο επτά ημερών, για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατηγορούν την Αβάνα για τις επιθέσεις, ωστόσο χρειάζονται διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθούν, για να επιστρέψουν το προσωπικό τους στην Κούβα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s