ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ για το «ΜΑΥΡΟ» στην ΕΡΤ….

Απόφαση “βόμβα”: Έρευνα για το “μαύρο” στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς…

Έρευνα από την κυβέρνηση για το “μαύρο” της 11 Ιουνίου 2013 στα προγράμματα της ΕΡΤ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μέσα από το Ραδιομεγάρο της ΕΡΤ εξήγγειλε χθες, κατά την εγκατάσταση των νέων μελών της διοίκησης (Βασίλης Κωστόπουλος, Γιώργος Θαλασσινός, Χρήστος Λεοντής) πως είναι απόφαση της κυβέρνησης “να ερευνήσουμε το κόστος του “μαύρου”, το πόσο τελικά στοίχισε στον ελληνικό λαό.” Και συμπλήρωσε πως “θα ακολουθήσει η διερεύνηση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να αποδοθούν ευθύνες.Ο έλεγχος θα γίνει και θα’ναι μέρα μεσημέρι”.

“Η ΕΡΤ είναι συνεκτικός δεσμός της χώρας.Η αξία της δεν μπορεί να αποτιμήθει.Το βιώσαμε-ολόκληρη η κοινωνία-με το βίαιο κλείσιμο της” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο φάκελος του λουκέτου στην ΕΡΤ, θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, με τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα, κάτω από τα οποία ελήφθη η απόφαση και τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην πρώην ΕΡΤ, τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και το όφελος που προέκυψε για τους ανταγωνιστές του φορέα. Είναι μια απόφαση που βάζει στο πολιτικό “στόχαστρο” επί της ουσίας την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου καθώς θα καλέσει να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στο μαύρο στην ΕΡΤ και στη συνέχεια με τη δημουργία των μορφωμάτων ΔΤ και της ΔΡ.

“Ο καιρός που τα άλλα κανάλια κατέκλεβαν την ΕΡΤ πρέπει να παρέλθει οριστικά” σημείωσε επιπροσθέτως ο Νίκος Παππάς. “Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να αποκλίνουν από τη συνταγματική υποχρέωση της ισότιμης προβολής όλων των απόψεων”, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν και τα στοιχεία για το κόστος της κάλυψης των πολιτικών κομμάτων από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Στο εσωτερικό μέτωπο, το μήνυμα του Ν. Παππά ήταν σαφές: “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΕΡΤ”. Από την εκδήλωση απουσίαζε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής…

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s