ΕΘΝΙΚΑ

«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» για τον ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ

Τούρκος αξιωματικός ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο!

«Πονοκεφαλιάζει» τις Αρχές της Δημοκρατίας η υπόθεση με τον Τούρκο αξιωματικό του τουρκικού ναυτικού, ο οποίος κατέφυγε προχθές με τη σύζυγό του στη μαρίνα της Λάρνακας και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Από τις έρευνές τους οι Αρχές επιβεβαίωσαν τα στοιχεία του και ότι πρόκειται για αξιωματικό του στρατού, ωστόσο είναι άγνωστο γιατί κατέφυγε με το γιοτ του στην Κύπρο και δεν πήγε σε κάποιο ελληνικό νησί. Αυτός από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Κύπρο ζήτησε πολιτικό άσυλο για τον ίδιο και τη γυναίκα του, από το Καζακστάν.

Η αίτησή του εξετάζεται από την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος αξιωματικός έφτασε με ιστιοπλοϊκό γύρω στις 8:30 προχθές το βράδυ, παρόλο που αρχικά είχε δηλώσει ως προορισμό το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Αίφνης αυτός συνέχισε το ταξίδι του και έφτασε στη Λάρνακα, ενώ παρακολουθείτο από σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Στη μαρίνα ενημέρωσε τη Λιμενική Αστυνομία ότι αυτομόλησε και έφτασε μέσω του λιμανιού της Μερσίνας, για να αιτηθεί πολιτικό άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Τούρκος αξιωματικός, αφού υπεβλήθη σε αρκετές ερωτήσεις από την Αστυνομία, αφέθη γιατί δεν διαπιστώθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα εντός του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s