ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέρετε σε ποια ΠΟΛΗ παράγεται μεγάλο ΠΟΣΟΣΤΟ της Ελληνικής ΦΕΤΑΣ;;;;;

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του 32ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας. που λαμβάνει χώρα στη Λάρισα, παρουσιάστηκαν ευοίωνα στοιχεία για τη ζωική παραγωγή στο νομό Λάρισας, που είναι γνωστή για την μακραίωνη παράδοση στην κτηνοτροφία.

Είναι πρώτη σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με το 30% του ενεργού πληθυσμού κατ’ επάγγελμα αγρότες, και διαθέτει περισσότερους από 50.000 απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα. Το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας πραγματοποιείται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Σκοπός του συνεδρίου που πραγματοποιείται από 4-6 Οκτωβρίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, είναι, όπως αναφέρει στο Agronews ο πρόεδρος της ΕΖΕ Γεώργιος Ζέρβας, αφενός η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας των μελών σε θέματα εκτροφής, διατροφής, γενετικής, και αναπαραγωγής παραγωγικών ζώων, υδατοκαλλιεργειών και ποιότητας προϊόντων ζωικής προελεύσεως, αφετέρου η ενημέρωση του ευρύτερου επιστημονικού γεωτεχνικού δυναμικού της χώρας για τις εξελίξεις στα θέματα Ζωικής Παραγωγής γενικότερα που απασχολούν την διεθνή επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο. Για παράδειγμα η αποτελεσματικότητα της διατροφής σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, η ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και η διασφάλιση της ευζωίας του ζωικού κεφαλαίου, η ασφάλεια, η ποιότητα και το κόστος των παραγόμενων ζωικών προϊόντων κ.α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s