ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πιστή εφαρμογή του μνημονίου με … ανθρώπινο πρόσωπο» !!!!!!!!!

ΕΤΣΙ μας ΣΩΖΟΥΝ-ΤΙ δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ…

Μετά τον αχό ανακούφισης που ακούστηκε στην Ηρώδου Αττικού από την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, η Κυβέρνηση δομεί πλέον την ατζέντα της πιστής τήρησης των υπεσχημένων στους εταίρους με στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο αλλά με… κοινωνικό πρόσημο.

Τη στρατηγική αυτή ξεδίπλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Για τον διακηρυγμένο στόχο περί εξόδου από το μνημόνιο, ο κ. Τζανακόπουλος, φρόντισε να υπενθυμίσει και τις προϋποθέσεις που τον συνοδεύουν: «Τήρηση των συναποφασισμένων δημοσιονομικών στόχων, τόσο για να μην υπάρχει έδαφος για απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων, όσο όμως και για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, στοιχεία απαραίτητα για την σταθερή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές χρήματος», είπε.

Και τούτο, γιατί επέμεινε στην εκπομπή του πάγιου σήματος που στέλνει η ελληνική πλευρά προς δανειστές ότι μπερδέματα στην γ΄ αξιολόγηση, παλινωδίες και κωλυσιεργία ούτε επιθυμεί, ούτε θα επιτρέψει να επισυμβούν όσο τουλάχιστον περνάει από το δικό της χέρι. – Μένει να φανεί άμα τη ελεύσει των Θεσμών και την εκκίνηση επισήμως της διαπραγματευτικής κούρσας, εάν οι κυβερνητικές προθέσεις θα συνοδευτούν εν τοις πράγμασι από την αναγκαία επίδειξη «προσαρμοστικότητας» ή θα επαναληφθούν τα παρατράγουδα που «ακούστηκαν» και στη β΄αξιολόγηση.

Ωστόσο, ένα μεγάλο φορτίο έφυγε από τις κυβερνητικές πλάτες μετά την υπαναχώρηση του ΔΝΤ από τις απαιτήσεις του για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες κινδύνευαν να τινάξουν την μπάνκα της αξιολόγησης στον αέρα.

Κοινωνικό πρόσωπο

Παραλλήλως πάντως ( και με μια κάποια ικανοποίηση για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρά τη σταθερή πρωτιά της Ν.Δ δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατεί τις δυνάμεις του), στην Κυβέρνηση, ομοίως ψηλά θα κρατήσουν στην ατζέντα και το δεύτερο μέρος του αφηγήματος περί » εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Επιστρατεύοντας μια σειρά από «θετικά στοιχεία» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, έκανε αόριστες μεν ως προς το περιεχόμενό τους, αλλά σαφείς ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις, αναφορές στην επιστροφή κοινωνικού μερίσματος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε:

1. Εφαρμογή του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με πιστώσεις ύψους περίπου 760 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίσει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες φτώχειας.

2. Διάθεση ποσού 320 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε από την επισκόπηση των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών και προορίζεται για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στον κρίσιμο τομέα αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας.

3. Συνεισφορά του δημοσίου, με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΟ: Πάλι… ψιχουλάκια που ρίχνουν στάχτη στα μάτια των «ιθαγενών» που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s