ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος είπε ότι δεν είμαστε «Φαρ Ουέστ»; Η Ελλάδα του 2017 είναι πολύ χειρότερη… (βίντεο)


Κι ας λέει ό,τι θέλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εξάλλου, αυτοί (ή μάλλον και αυτοί) μας κατάντησαν έτσι…

Υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι με λογική εποχής «Φαρ Ουέστ τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου. Αν δεν περνούσε από το ΚΑΣ, θα είχαμε συνεχείς προσφυγές στο ΣτΕ» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση».

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία, αλλά ούτε και να γίνει η Ελλάδα εκθετήριο αρχαίων» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους. θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας».

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ακόμη ότι «ήταν γνωστό στους θεσμούς ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

«Δε νοείται συζήτηση αν χρειαζόμαστε ή όχι τις επενδύσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λογικός που να μην καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις. Η ανάπτυξη είναι όμως μια διλημματική διαδικασία. Αναπτύσσεται μια ιδεολογία οτι κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν επενδύσεις, κάποιοι δεν τις θέλουν. Δεν είμαστε στην εποχή… φαρ ουέστ. Θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον και να έχουν αποδοχή της κοινωνίας. Αν φαντάζεται κανείς ότι μπορούν να έρθουν επενδύσεις απέναντι στις οποίες η κοινωνία είναι εχθρική, αυτό είναι λάθος», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα… Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα «κόκκινα» δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης.

Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα μέρισμα στην κοινωνία, αποσαφηνίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s