ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΕΙΛΟΥΝ με «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»

ΟΛΟΙ ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ

Το σύνολο των δικαστικών ενώσεων, δηλαδή όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, βγαίνουν «στα κάγκελα» έτοιμοι ακόμα και για «λευκή απεργία», έρχεται τις επόμενες μέρες με την πανδικαστική συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα βήμα προς την ρήξη με την κυβέρνηση καθώς πλέον τα αποτελέσματα του νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό είναι πιο ορατά από ποτέ στις τσέπες (και) των συνταξιούχων δικαστών. Οι μειώσεις στις συντάξεις τους , όπως λένε οι ίδιοι από την έναρξη της κρίσης αγγίζει το 74% με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου που έπεσε στα 1.471 ευρώ.

Οι περικοπές, που προκαλούν και έντονες αντιδράσεις, με τον πρόσφατο νόμο του 2016 διαμορφώνουν πλέον τις συντάξεις των δικαστικών στα εξής επίπεδα: Των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων στα 1.470 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τη φορολόγηση που έχουν, ενώ των λοιπών δικαστικών από τον βαθμό του Εφέτη έως και του Αρεοπαγίτη στα 1.350 έως τα 1.400 ευρώ.

Σημειωτέον ότι οι δικαστικοί συνταξιοδοτούνται στα 65 ή στα 67 χρόνια, ανάλογα εάν είναι Αρεοπαγίτες (67) και Εφέτες ή Πρόεδροι Εφετών (65) και έχουν ήδη συμπληρώσει 37 έως 43 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο δικαστικό σώμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s