ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

«ΛΑΣΠΗ» από το «ΤΣΙΡΑΚΙ» του ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΚΛΗΡΗ Απάντηση

Σκληρή «απάντηση» στη λάσπη Ραγκούση («τσιράκι» του Γιώργου Παπανδρέου): Ποιοι είναι οι gay μητροπολίτες;

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017»

Aποφασισμένη να μην αφήσει αναπάντητη τη λάσπη του Γιάννη Ραγκούση είναι η Εκκλησία, που έδωσε χθες τελεσίγραφο πέντε ημερών στον πρώην υπουργό, προκειμένου να αποδείξει με συγκεκριμένα και αδιάσειστα στοιχεία τις βιτριολικές, αλλά και ποινικά κολάσιμες, δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας μητροπολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη στο περιοδικό «Antivirus», της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τόνισε ότι «προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν.

Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σε αυτήν τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Γιάννη Ραγκούση ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Πολλοί μητροπολίτες, ακόμη και μετριοπαθείς, πνέουν τα μένεα κατά του πρώην υπουργού για τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Οι φωνές και η ένταση ακούγονταν καθαρά έξω από τη μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας, κάτι πολύ σπάνιο.

«Και ποιος είναι αυτός ο κ. Ραγκούσης που εμείς θα τον κάνουμε και ήρωα; Νομίζει ότι η Εκκλησία είναι το “εύκολο” θύμα. Αν ασχοληθούμε αξία θα του δώσουμε. Μόνο αδιαφορία του πρέπει» φέρεται ότι είπε ένας μετριοπαθής και σεβαστός μητροπολίτης. Αλλοι αρχιερείς, όμως, ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν έτσι την επίθεση αυτή.

«Παιχνιδάκια»

«Δεν είμαστε σε παιδική χαρά για να παίζουμε “παιχνιδάκια”. Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικός διαλέγοντας τι λέξεις ξεστομίζει. Αν έχει στοιχεία, ας τα φέρει, αλλιώς ας υποστεί ό,τι ο νόμος προβλέπει για τους κοινούς συκοφάντες» φέρεται ότι είπε ένας άλλος μητροπολίτης κερδίζοντας την αποδοχή της πλειοψηφίας των αρχιερέων. Ετσι, η Ιερά Σύνοδος σε μια επίδειξη ανωτερότητας και μεγαλοθυμίας αποφάσισε με εξώδικο στον πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τον καλέσει να καταθέσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα σε βάρος μητροπολιτών. Εάν, όμως, ο Γιάννης Ραγκούσης δεν μπορέσει να αποδείξει με τεκμήρια και αποδείξεις όσα είπε, τότε η Ιερά Σύνοδος δεν αποκλείει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος του πρώην υπουργού. Ο Γιάννης Ραγκούσης μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αρκέστηκε να δηλώσει: «Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Ολα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου».

Εξάλλου, έναν απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται ότι βρήκε ο Γιάννης Ραγκούσης στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «το σωστό θα ήταν η Εκκλησία να ασχολείται με τα του οίκου της και να μην μπαίνει στον χώρο της πολιτικής. Και μάλιστα να μην μπαίνει με τρόπο ο οποίος δεν είναι αυτός που θεσμικά προβλέπεται».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s