ΔΙΕΘΝΗ

Ο Συριακός Στρατός μπήκε στην πόλη Mayadine το τελευταίο μεγάλο οχυρό της ISIS στη Deir Ezzor

O συριακός στρατός μπήκε την Παρασκευή στην πόλη Mayadine, ένα από τα τελευταία οχυρά της ISIS στην Αν.Συρία ανέφερε σήμερα το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).

Ο στρατός μ΄εμπροσθοφυλακή τις δυνάμεις του Tίγρη μπήκε στην AlMayadeen από τα δυτικά από 3 άξονες και κατέλαβε Σιταποθήκες, υπεραγορά, αυτόματους φούρνους και το κάστρο Rahbah αναφέρουν τα μέσα του πολέμου.Σύμφωνα με φιλοκυβερνητική πηγή ο στρατός ήδη απελευθέρωσε τη δυτική πλευρά της πόλης και συνεχίζει την προέλαση.

« Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας ο συριακός στρατός μπήκαν στην πόλη Mayadine, κι ελέγχει κτίρια στο δυτικό τμήμα της πόλης », μεταφέρει το AFP επικαλούμενο την ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο OSDH.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν την Mayadine, που είναι στην πλούσια από πετρέλαιο επαρχία της Deir ez-Zor στη Δυτική όχθη του Ευφράτη και απέχει περί τα 40 χλμ από την πόλη της Deir ez-Zor στα νότια αυτής.

Nωρίτερα ο στρατός είχε ανακαταλάβει στρατηγικής σημασίας υψώματα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Deir ez-Zor – Mayadine. Ενώ πριν την πόλη ανακατέλαβε Boqros Foqani και τη διασταύρωση AlMayadeen – Faydah.

dimpenews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s